Conform Fanatik, banii urmau să fie livraţi fostului şef al LPF de de Arpad Paszkany, pe atunci preşedintele clubului CFR Cluj, pentru obţinerea drepturilor TV fără licitaţie pentru meciurile din Liga 1.

Iată cum a decurs discuţia dintre Arpad Paszkany şi Dumitru Dragomir, conform ultimului:

„– Doresc să preiau de la Ligă drepturile TV pentru care să ofer pe cinci ani 175 de milioane de euro, dar obligatoriu fără licitaţie. Pe lîngă aceşti bani mai dau cîte patru milioane pe an, adică în total 20 de milioane – comision. Banii îi virez într-un cont pe care mi-l dai, oriunde în lume. Banii nu vin din ţară, aşa că nu-i niciun pericol.

Sumele erau uriaşe, rămăsesem ca la autogol…

– Adică îmi dai mie 20 de milioane de euro?!

– Îţi opresc o cotă din prima tranşă pentru campania electorală şi din ultima peste cinci ani.

Participi şi dumneata cu cîte un milion la campaniile electorale şi vei avea numai avantaje.

Din reflex, mă uit în jur, în dreapta şi-n stînga…

– Băi Arpy, eşti nebun, îmi spui de nişte sume că mă apucă pandaliile…”

A cerut licitaţie pubilică televizată

Dumitru Dragomir a continuat:Cum am venit de la Londra m-am şi dus Ia Cluj. M-a aşteptat o maşină la aeroport şi m-a condus la doctorul Mureşan, preşedintele CFR, acasă, unde m-au primit Arpy Paszkany şi doctorul, cu masa pregătită şi băuturi la alegere.

– Dom preşedinte, aici putem discuta în linişte, nu ne aude nimeni.

– Sigur ne va auzi „nimeni” plus DNA-ul, am glumit zîmbind.

Dar de vorbit am început să vorbim tot în şoaptă, scriam cu stiloul şi rupeam hîrtiile pe care le aruncam în grătarul pregătit pentru fripturi.

– Dom preşedinte, aveţi ocazia să vă asiguraţi o bătrîneţe îmbelşugată, aşa că eu am aranjat totul, nu va fi niciun deranj din partea cuiva. Ba mai mult, ne-am ocupat şi de majoritatea cluburilor…

– Cu toate sunt de acord, dar trebuie să facem licitaţie publică televizată altfel ne ducem cu toţii la puşcărie, mai devreme sau mai tîrziu!

– Asta nu se va întîmpla, noi suntem prea tari ca să ne clintească cineva!

– Acum sunteţi, dar mai tîrziu, dacă se va schimba situaţia politică?”.

Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir se află în proces cu Adrian Mititelul în cazul dezafilierii clubului Universitatea Craiova.