Mergi direct la conținut »
Nadia și fanii obsedați: ”Eu eram bine păzită. Dacă se repetă, să ia măsuri!”
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi

Nadia și fanii obsedați: ”Eu eram bine păzită. Dacă se repetă, să ia măsuri!”

Vestea că Simona Halep (23 de ani), numărul 3 WTA, este agasată de un fan danez obsedat, care a amenințat-o cu moartea prin intermediul site-urilor de socializare, i-a amintit Nadiei Comăneci (53 de ani), cea mai mare gimnastă a tuturor timpurilor, că și ea a avut probleme mari cu anumiți susținători.

Povestea sceleratului nordic, AICI.

În anul 1976, când Nadia Comăneci revoluționa gimnastică mondială, după ce a primit, la Olimpiada de la Montreal, Canada, prima notă de zece din istoria olimpismului, fanii ”Zeiței” au asaltat-o cu scrisori de simpatie.

Mesaje ”care săreau calul”

Pe atunci nu existau emailuri sau facebook. Printre miile de semnatari ai scrisorilor trimise Nadiei s-au regăsit și câțiva care ”săreau calul”. ”Te vreau în patul meu, știu că vei ceda! Te prind eu!”, a fost conținutul unuia dintre mesajele sceleraților, al căror loc ar fi la psihiatrie, nu liberi, pe stradă.

comaneci nadia_27

”Sigur că nu am fost amenințată cu moartea, așa cum i s-a întâmplat Simonei, dar, vă dați seama, era destul de neplăcut când vedeam că sunt agasată. La mai toate competițiile la care mergeam în străinătate, delegația noastră era bine păzită, așa că nu aveam de ce să mă tem. Eu cred că în cazul Simonei, acestui așa-zis fan din Danemarca nu trebuie să îi dea atenție. Sigur, dacă lucrurile se repetă, trebuie să ia anumite măsuri”, a precizat Nadia Comăneci pentru Libertatea.

Nadia a aprins și ulterior imaginația fanilor. Sub sloganul “10 ani de formă perfectă pentru un «10» perfect”, o firmă de lenjerie intimă din Statele Unite ale Americii a folosit imaginea campioanei la gimnastică pentru a-şi face publicitate. “Au ales o poză cu mine dintr- un concurs, fotografiindu- mă, ulterior, în aceeaşi poziţie, cu picioarele uşor îndoite, semn că am rămas într- o formă de invidiat. Suma pe care am primit- o nu v-o pot dezvălui, dar vă pot spune că reclama a tronat în centrul New Yorkului, în Time Square, timp de un an”, ne-a dezvăluit Nadia Comăneci.

Programul pentru achiziționarea de calculatoare pentru copiii săraci, inaccesibil de 16 ani. Profesor de la sat: “Nici unul dintre elevii mei nu se încadrează în condițiile absurde”
Recomandări

Programul pentru achiziționarea de calculatoare pentru copiii săraci, inaccesibil de 16 ani. Profesor de la sat: “Nici unul dintre elevii mei nu se încadrează în condițiile absurde”

 

4692-337933-19nadia1-590x134

“Ştiţi ce este interesant? Nu numai că nu cred să fi apărut vreodată în România, dar reclama a fost, de fapt, pictată după o poză realizată în studio. Mai mult, nimeni n-a ştiut, vreme de câteva zile, cine este personajul din reclamă. Reprezentanţii firmei respective au lăsat la vedere doar corpul şi mesajul publicitar. Surpriza a fost totală când s-a aflat că era vorba despre mine”.

A refuzat să apară în Playboy

Nadia ne-a dezvăluit şi ce reacţie a avut mama ei, Ştefania Comăneci, când a vizitat-o, la vremea respectivă, în America: “Abia pe aeroport i-am spus de reclamă: «Mamă, am o veste bună şi una proastă. Cea bună e că mă vei vedea în centrul New Yorkului într-o reclamă, iar cealaltă e că apar cam… dezbrăcată ». Mama nu a înţeles mare lucru, dar s-a dumirit după ce a văzut panoul uriaş din centrul oraşului. A zâmbit şi mi-am dat seama că nu s-a supărat. Am răsuflat uşurată”.

4692-337934-19nadia2.jpg

“Zeiţa”, care avea 31 de ani în momentul în care a acceptat să pozeze în lenjerie intimă pentru americani, a fost ofertată şi de Playboy, celebra revistă pentru bărbaţi. “Într-adevăr, mi-au propus să fac un pictorial, dar am refuzat. Ar fi fost prea mult pentru mine”, a încheiat Nadia.

Close
Închide
  Close