“Deocamdată nu există o hotărâre definitivă prin care Petrolul nu va mai putea să joace pe Ilie Oană. Dacă ei vor face chestia asta, vor săvârși un abuz și, oricum, nu și-au îndeplinit condițiile.

În cererea pe care a formulat-o Petrolul și în care, chipurile, ei au dat curs, s-a solicitat în felul următor: în primul rând există o hotărâre de consiliu local aprobată prin care stadionul acesta se închiriază către oricine pe un anumit tarif. Petrolul a avut un tarif mult mai mare, ceea ce denotă de la bun început ce intenții au avut băieții ăștia vizavi de echipă de-a lungul timpul, cât s-au aflat ei la butoane și încă se mai află, din nefericire pentru noi.

În al doilea rând, în contract scrie că proprietarul se obligă să asigure beneficiarului terenurile la standarde UEFA, în contul acelei chirii de 17.500 de euro.

S-a cerut rezilierea. Din ce știu, fără notificare prealabilă, de 60 de zile sau 90 de zile, nu au cum să interzică să se mai desfășoare evenimente sportive aici. Dacă o vor face, nu este absolut nici o problemă, este exact voința exprimată de popor în anul 2012, odată cu sosirea lor, și poporul trebuie să-și asume, inclusiv suporterii petroliști, iar echipa să se ducă unde poate.

Avem un stadion pe care scrie FC Petrolul, construit cu dedicație pentru această echipă, în conformitate cu voința ploieștenilor de la acea vreme. Echipa o să ajungă să plece în pribegie, dar nu-i nici o problemă. Situația îmi provoacă un dezgust total și, mai ales, un dezgust față de voința poporului”, a declarat Octav Preda, liderul galeriei Petrolul Ploiești.

————-

Petrolul Ploiești se confruntă cu mari probleme. Aflată pe ultimul loc în Liga 1, formaţia prahoveană a rămas şi fără stadion.

Cu două zile înaintea meciului cu CFR Cluj, de pe teren propriu, administratorii arenei ”Ilie Oană” a pus lacăt pe porți echipei pregătite de Mihai Stoichiță.

Directorul SC Servicii de Gospodărire Urbană (SGU) SRL Ploieşti, societate care administrează stadionul ”Ilie Oană”, Donald Constantin, a declarat, miercuri, presei, că, din cauza datoriilor mari acumulate de FC Petrolul Ploieşti, s-a decis rezilierea contractului de închiriere a arenei, care data din cursul anului 2013, astfel că, deocamdată, reprezentanţii clubului nu pot folosi în acest moment nici stadionul „Ilie Oană” şi nici spaţiile în care funcţionau birourile, informează digisport.ro.

„S-a reziliat contractul cu FC Petrolul din cauza acumulărilor de datorii, aici mă refer la datorii noi imediat după intrarea în insolvenţă. (…) avem şi din partea lor o cerere înaintată către SGU pe data de 13 octombrie, în care şi dânşii vor să se rezilieze contractul. (…) Conform deciziilor luate, nu ar mai avea voie să intre nu numai pe stadion, nici în spaţiile închiriate, unde sunt birourile în momentul de faţă”, a declarat Constantin.

Potrivit acestuia, FC Petrolul Ploieşti a înregistrat datorii de peste 500.000 de lei, reprezentând chirii pe spaţii, dar şi pe evenimentele sportive, din care suma de 380.000 lei a fost scadentă, însă nu a fost plătită până în cursul zilei de miercuri, care era data limită a scadenţei.

De asemenea, Petrolul Ploieşti are şi datorii mai vechi către SGU, în valoare de 1,4 milioane lei, acumulate în cursul anului trecut.

Donald Constantin a precizat că Petrolul Ploieşti plătea 13.000 euro fără TVA pe eveniment şi chirie separată la spaţiile pentru birouri.

În condiţiile actuale, SGU Ploieşti a cerut Consiliului Local Ploieşti să preia în administrare stadionul ”Ilie Oană”, întrucât nu îşi mai permite să suporte costurile pentru întreţinerea lui.

„Am făcut o adresă către primărie prin care le-am adus la cunoştinţă situaţia stadionului, a acelora cu care am avut relaţii contractuale, momentan nu mai facem faţă cheltuielilor pentru că suntem obligaţi să întreţinem acest stadion care nu mai are obiectul de activitate în momentul de faţă”, a spus directorul SGU Ploieşti.

Chiar și așa, conducerea lui FC Petrolul nici nu ia în calcul ideea ca vineri, de la ora 20:30, să joace împotriva CFR Cluj pe altă arenă. 

Surse din club au declarat, în exclusivitate pentru max-media.ro, că va ieși scandal mare dacă se blochează accesul echipei pe stadion și că suporterii vor susține necondiționat echipa.

”În mod legal, ei trebuie să facă o notificare cu un termen de 60 de zile, pentru a ne muta. Noi am cerut rezilierea unor clauze din contract, deoarece chiria de 17.000 de euro, în condițiile în care și gazonul se deteriorase semnificativ, ni s-a părut prea mare. Din păcate, nu au dat curs cererilor noastre și au venit cu această decizie. Sperăm să nu iasă scandal la meciul cu CFR Cluj, de vineri, pentru că nu avem unde să ne ducem în 2 zile.”, au declarat aceleași surse pentru max-media.ro.