Mergi direct la conținut »
Echipa de Fed Cup a României poate intra în istorie. Simona Halep: „Sunt motivată!”
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Echipa de Fed Cup a României poate intra în istorie. Simona Halep: „Sunt motivată!”

Echipa de Fed Cup a României poate intra în istorie. Simona Halep: „Sunt motivată!”

Naționala de Fed Cup a României a intrat în febra meciului cu Franța de la Rouen (20-21 aprilie), din semifinalele competiției. Un joc pe care l-am așteptat de 46 de ani.

De Ciprian Iana,

Mai precis din 1973, când naționala României, din care făceau parte Virginia Ruzici, Mariana Simionescu şi Judith Gohn, ajunsese în premieră în semifinale competiției, fiind eliminată de Africa de Sud la Bad Homburg în, pe atunci, RFG.

Astfel, dacă fetele noastre câștigă în Franța, vor intra în istorie ca fiind primele care vor juca o finală de Fed Cup. „Săptămâna altfel” a tenisului românesc a fost întâmpinată cu mesajul transmis de Simona Halep, pe siteurile de socializare: „Nou sezon de zgură, noi provocări, amintiri minunate, să ne bucurăm”.

Sportiva din Constanța a anunțat care sunt așteptările sale de la meciul de la Rouen: „Sunt motivată şi îmi doresc foarte mult să câştigăm acest meci şi, de ce nu?, şi trofeul. Sunt bine din punct de vedere fizic, nu am nici o problemă”.

Echipa de Fed Cup a României poate intra în istorie: „Să pornim spre Rouen”

Liderul echipei României a adăugat, la Digi Sport: „Franţa e o echipă puternică, are experienţă în Fed Cup, dar şi echipa noastră este foarte puternică. Meciul este deschis. Ştiu că publicul francez este foarte gălăgios, în sensul bun, şi o să fie foarte greu. Dar am încredere în toţi românii care vor veni la meci, că vor reuşi să facă faţă cu brio”.

A fost înregistrat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România. Detalii de ULTIMA ORĂ
Recomandări

A fost înregistrat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România. Detalii de ULTIMA ORĂ

 

De partea cealaltă, prima rachetă a Franței, Caroline Garcia, a declarat, mobilizator: „Acum e timpul pentru Fed Cup, să pornim spre Rouen!”.

Echipa de Fed Cup a României este alcătuită din: Simona Halep (2 WTA), Mihaela Buzărnescu (31 WTA), Irina Begu (82 WTA), Monica Niculescu (133 WTA) și Raluca Olaru (35 WTA la dublu).

Din echipa Franței fac parte: Caroline Garcia (21 WTA), Kristina Mladenovic (63 WTA), Alize Cornet (54 WTA) și Pauline Parmentier (53 WTA).


Citește și:

LIVE BLOG | Franța – România, în semifinalele Fed Cup 2019 (20-21 aprilie). Convocare-surpriză la gazde. Probleme în lotul tricolor

Close
Închide
  Close