MENIU CAUTĂ
27 Iun. 2018 21:41

Elveția – Costa Rica 2-2, în grupa E a Campionatului Mondial din Rusia. Victorie pe final? Nu, remiză!

Distribuie

Elveția - Costa Rica, meci din grupa E care se dispută la Nijni-Novgorod, are o favorită certă: reprezentantiva europeană. Costaricanii nu mai au nici o șansă de calificare.

Elveția – Costa Rica 2-2
Blerim Dzemaili (31), Josip Drmic (88) / Kendall Waston (56), Yann Sommer (90 – autogol)

LIVETEXT

Două goluri în ultimele două minute au făcut ca meciul Elveția – Costa Rica să nu aibă învingător. Mai departe, în ”optimi” merg doar Elvețienii. La penalty-ul executat de Bryan Ruiz, mingea l-a lovit în spate pe portarul Sommer. 

Elveția se poate califica chiar și cu o înfrângere, cu condiția ca Brazilia să învingă Serbia în celălalt meci al grupei. Dar europenii își doresc victoria, pentru a nu depinde de jocul rezultatelor. ”Avem mai multă calitate și mai mult talent decât în trecut”, a declarat mijlocașul Gelson Fernandes.

”Felul în care am luptat împotriva Serbiei, când am câștigat cu un gol marcat în ultimul minut, după ce fuseserăm conduși cu 1-0, arată că am progresat. În trecut, n-am fi fost capabili de o asemenea revenire. Asta ne dă încredere că ne putem califica în optimile de finală”, a spus și Xherdan Shaqiri.

În tabăra adversară domnește resemnarea, potrivit pesei costaricane, care susține că atmosfera din lot s-a stricat, după ce înfrâgerea cu Brazilia (0-2), venită în prelungiri, a anulat orice șansă de calificare în optimi.

Echipele probabile

Elveția: Sommer – Lichtsteiner, Schär, Akanji, R. Rodriguez – Behrami, G. Xhaka – Shaqiri, Dzemaili, Zuber – Seferovic. Antrenor: Vladimir Petkovic

Costa Rica: Navas – Acosta, Gonzalez, O. Duarte – Gamboa, Borges, Guzman, Oviedo – B. Ruiz, Venegas – Urena. Antrenor: Oscar Ramirez

Arbitru: Clement Turpin (Franța)

Citește mai multe despre costa rica și Elveția pe Libertatea.

Comentarii