MENIU CAUTĂ
14 Iun. 2018 09:33

Emil Hossu-Longin comentează la TVR meciul de deschidere Rusia – Arabia Saudită. Cine veghează ca sponsorii să aibă standurile gata până la deschiderea oficială

Distribuie

Emil Hossu-Longin comentează la TVR meciul de deschidere Rusia - Arabia Saudită: ”Bătrânul comunist veghează ca sponsorii Cupei Mondiale să aibă standurile gata până la deschiderea oficială”.

Chiar şi fără români pe teren, Cupa Mondială va fi evenimentul TV al anului la Paralela 45. Un fotbaltlon care va ţine România pe TVR 1 şi TVR HD! – Emil Hossu Longin, înainte de a pleca în Rusia, de unde va comenta pentru TVR partide din Campionatul Mondial de fotbal Rusia 2018.

'În decembrie 2005, când am primit vestea că voi fi unul dintre comentatorii Campionatului Mondial din Germania a fost ca şi cum aş fi făcut cunoştinţă cu Moş Crăciun, copil fiind. A fost pasul pe care mi-am dorit toată viaţa să-l fac, iar experienţa de la Hamburg şi Hanovra mi-a confirmat că am intrat în altă lume. A fost, cu siguranţă, ultimul Mondial organizat excepţional, Africa de Sud 2010 şi Brazilia 2014 fiind departe de nivelul atins de nemţi. Dacă s-ar putea exporta rigoarea germană şi pasiunea sud-americană, ar ieşi un turneu final unic. FIFA nu va putea face asta niciodată, aşa că trebuie să ne mulţumim cu ceea ce avem.

Mergem în Rusia să vedem meciuri jucate pe 2 continente, în 11 oraşe, pe 3 meridiane. Distanţa între Kaliningrad, cel mai vestic oraş în care se joacă, şi Ekaterinburg, limita estică, este de 2500 de km în linie dreaptă. Echipa TVR se va limita la 3 oraşe, Moscova, Saint Petersburg şi Nizhny Novgorod. 3 oameni pentru 3 metropole. Nu e puţin deloc. Moscova are 2500 de km pătraţi şi în jur de 15 milioane populaţie. Pentru un comentator va fi un challenge cel puţin la nivelul unui baraj de calificare. Avem 25 de meciuri de acoperit, 16 din faza grupelor, 4 optimi, 1 sfert, semifinalele şi finalele. Cu un uşor gust amar pentru că lipsesc tricolorii, ca de fiecare dată în ultimii 20 de ani. Hagi şi colegii lui de generaţie vor fi în faţa televizoarelor. Urmaşii lor din Naţională, de asemenea. Chiar şi fără români pe teren, Cupa Mondială va fi evenimentul tv al anului la Paralela 45. Un fotbaltlon care va ţine România pe TVR 1 şi TVR HD. Ştiri, analize, rezumate, interviuri, reportaje şi toate meciurile. Exclusiv şi integral. Pentru orice iubitor de fotbal Moş Crăciun vine, pentru prima oară anul ăsta, pe 14 iunie. Să vă uitaţi!', ne invită Emil Hossu Longin să urmărim la TVR maratonul fotbalistic al verii.

Comentatorii TVR pentru Campionatul Mondial de fotbal Rusia 2018, la interviurile Libertatea Live. Totul despre turneul final la televiziunea publică | VIDEO

Pentru meciul de deschidere, comentatorul TVR a primit o poziție privilegiată.

Emil a asistat la antrenamentul oficial al rușilor înaintea meciului de deschidere cu Arabia Saudită.

Lenin veghează stadionul Lujniki. Azi, pe arena de 80.000 de locuri are loc meciul de deschidere, Rusia – Arabia Saudită.

Turneul final se poate uda!

 

Comentarii