Mergi direct la conținut »
Emoție și adrenalină la cele mai înalte cote! A traversat râul, la 35 de metri înălțime, fără niciun fel de protecție! Galerie foto
5imagini
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Emoție și adrenalină la cele mai înalte cote! A traversat râul, la 35 de metri înălțime, fără niciun fel de protecție!

Emoție și adrenalină la cele mai înalte cote! A traversat râul, la 35 de metri înălțime, fără niciun fel de protecție!

Peste 5.000 de oameni au blocat complet centrul capitalei Cehiei, Praga, pentru a fi martorii unui moment fabulos, de o înaltă tensiune. Cei mai buni artiști din lume au participat la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional Letni Letna, un proiect unic în întreaga lume, care testează imposibilul.

De Andrei Crăițoiu,

Artista franceză Tatiana-Mosio Bongonga, din cadrul trupei Cie Basinga, a oferit un număr superb de echilibristică peste râul Vltava din Praga! Aceasta a traversat lățimea de 350 de metri a râului de la o înălțime de 35 de metri, fără să aibă niciun fel de protecție. Și-a ținut echilibrul doar cu ajutorul unei bare confecționate dintr-un material special.

„Alarma internă sună imediat atunci când ajung sus, dar rămân de fiecare dată la ideea că nu pot cădea niciodată de acolo. Așa ceva ar fi inacceptabil pentru mine”, spune Tatiana.

„Plimbarea pe cer” s-a desfășurat după o ploaie torențială care a gonit turiștii de pe străzile din Praga, iar numărul a început după ce soarele puternic a apărut din nou pe cer.

Tatiana n-a avut niciun fel de emoție, doar cei prezenți în centrul orașului au trăit momentul cu sufletul la gură. Artista franceză a fost urcată la înălțime cu ajutorul unei macarale, iar de acolo, acompaniată de muzică, a luat-o ușor la pas pe o frânghie extrem de subțire. A pornit din dreptul Facultății de Drept din Praga și s-a oprit în Parcul Letna. Pe o distanță de 350 de metri!

În vârstă de 34 de ani, pentru Tatiana nu e pentru prima dată când face astfel de numere.

„După ce termin traversarea chiar nu înțeleg ce mi s-a întâmplat. Abia mai târziu, când vizualizez imaginile și trăiesc din nou momentul, realizez cu adevărat ce am făcut. Dacă numărul meu a fost frumos aflu doar după ce-l termin. În momentul în care oamenii vin să mă ia în brațe, să-mi ceară un autograf și-mi oferă zâmbete mari! Asta e cea mai importantă recunoștință! Multă lume se teme pentru viața mea, considerând că este un mare risc ceea ce fac. Eu le spun de fiecare dată că mă distrez și că sunt capabilă să fac asta fără să mă tem de ceva”, dezvăluie artista care a fost aplaudată de mii de curioși aflați la Praga.

Close
Închide
  Close