MAE informează că numărul persoanelor de origine română reținute la Paris este de nouă, nu două, cum se știa! Iată comunicatul remis:

Referitor la solicitarea dumneavoastră, precizăm următoarele:

Ca urmare a demersurilor întreprinse de către Ambasada României la Paris, prin intermediul atașatului de interne din cadrul misiunii diplomatice, pe lângă autoritățile competente franceze, a rezultat că în urma altercației au fost reținuți nouă cetățeni români. Șapte dintre cetățenii români au fost ulterior puși în libertate, pentru alți doi fiind prelungită măsura reținerii.

Până în acest moment, niciunul dintre cetățenii români nu a solicitat asistență consulară din partea Ambasadei României la Paris.

În prezent,  la nivelul misiunii diplomatice române nu există informaţii despre existența unor cetățeni români, suporteri ai naționalei României, spitalizați în unități medicale din Paris.

În contextul Campionatului de Fotbal EURO 2016, Ambasada României la Paris este în legătură permanentă cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate, în limita competenţelor legale.

Reamintim că  Ministerul Afacerilor Externe, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne şi cu Federaţia Română de Fotbal, au realizat şi publicat un Ghid pentru Campionatul European de Fotbal 2016, cu informaţii utile dedicate suporterilor români care se vor deplasa în Franţa. Ghidul este disponibil aici:

https://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2016/2016_pdf/2016.05._ghid_campionat_european_fotbal.pdf  .

Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare