MENIU CAUTĂ
, de Daniel Conţescu

Euro 2016. Rușinoasa ieșire din scenă a lui Iordănescu, trădătorul Generației de Aur. S-a prăbușit odată cu Gabi Oprea, mentorul său

Distribuie

Anghel Iordănescu (66 de ani) a dus echipa națională a României pe fundul prăpastiei, la Euro 2016, asta după ce, în 1994, a urcat-o până pe culmile gloriei mondiale (locul 5), la World Cup din SUA. Doar că Iordănescu acela, care le cerea jucătorilor să nu ia parte la blaturi, să fie verticali, nu mai expstă. Tata Puiu s-a schimbat radical.

O poveste care trebuia să fie una frumoasă, de succes, s-a transformat într-un coșmar. Omul justițiar din 1994 a devenit trădătorul Generației de Aur, în 2014.

Cum altfel poate fi numit un personaj cameleonic, care i-a stat alături lui Gică Popescu la conferința de presă în care ”Baciul” și-a lansat candidatura la șefia FFR, apoi s-a dat cu dușmanul fostului internațional, Răzvan Burleanu, venit din mizerabila lume politică și conexat la tenebroasele servicii secrete.

puiupopi.jpg

Cum a fost posibilă metamorfoza diavolească? Aceasta poartă un singur nume: Gabi Oprea și sistemul din spatele acestuia. ”Nu puteam să-l refuz pe Gabi Oprea”, ar fi fost explicația dată de Iordănescu, atunci a acceptat să preia frâiele naționalei, deși nu mai profesase de aproape un deceniu.
iordanescu031.jpg

Povestea decăderii lui Iordănescu este una clasică. Avid de funcții și de putere, dornic să adune cât mai mulți bani la bătrânețe, Generalul făcut la apelul bocancilor a ascultat orbește de ceea ce i-a ordonat Oprea. Doar este produsul lui!

Numai că, între timp, fostul ministru a ajuns în dizgrație, înghesuit de diverse dosare. Căderea lui Oprea coincide cu prăbușirea lui Iordănescu.

Familiile Iordănescu și Oprea au locuit ani la rând în același duplex, în cartierul bucureștean Drumul Sării. Au afaceri împreună, iar Oprea l-a băgat pe fostul stelist în politică.

oprea_gabriel_acasa_iordanescu_anghel1.jpg

De asemenea, Oprea l-a făcut parlamentar, i-a dat grade de general, toate pe ochi frumoși. A venit finalul pentru cel mai de succes selecționer al României. Unul urât mirositor. La revedere, trădător al Generației de Aur!

Anghel Iordănescu, alături de un prieten drag, Gabi Oprea (dreapta), de care-l leagă și multe interese

 

 

 

Citește mai multe despre Anghel Iordănescu, Gabi Oprea, Euro și trădare pe Libertatea.

Comentarii