Mergi direct la conținut »
Minunea de la Târgu Mureş stă să se SPARGĂ. Datorii uriaşe
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Minunea de la Târgu Mureş stă să se SPARGĂ. Datorii uriaşe

Minunea de la Târgu Mureş stă să se SPARGĂ. Datorii uriaşe

ASA Târgu Mureş se bate cu pumnii în piept că din sezonul viitor se va lupta la titlu, dar acest proiect tinde să se transforme într-un balon de săpun care stă să se spargă.

Echipa ardeleană l-a luat cu bani grei pe Dan Petrescu, a adus mulţui fotbalişti cu experienţă (Nicoliţă, Maftei, Varga, Golanski, Brandan, Frăsinescu şi Ognianov etc.), dar care nu sunt deloc ieftini. ASA 2013 Târgu Mureş are un bilanţ financiar dezastruos şi s-a depus deja o cerere de intrare în insolvenţă a acestei grupări!

Anul trecut (anul calendaristic 2014) a fost terminat pe minus din punct de vedere financiar, anunţă site-ul supervizor.ro. Încasările au fost de 14,70 milioane de lei, iar cheltuielile de 18,18 milioane de lei. Deficitul este 3.481.711 lei, adică aproximativ 775.000 de euro.

Dar mai sunt şi alte datorii. Cele „care trebuie plătite într-o perioadă de până la un an” se ridică la suma de 10 milioane de lei, adică aproximativ 2,5 milioane de euro, cele care pot fi plătite şi după mai bine de un an sunt de „doar” 1,82 milioane de lei. Iar datoriile la stat sunt de 3.061.138 de lei. Puse cap la cap, datoriile depăşesc suma de 4 milioane de euro! Mai multe detalii, AICI.

O primă cerere de intrare în insolvenţă a clubului care a fost la un pas să ia titlul în sezonul precedent a fost depusă pe 11 iunie de către unul dintre creditori, hotelul Belvedere din Sovata. Iar instanţa a fixat primul termen la acest dosar, cu numărul 565/1371/2015, la data de 1 iulie. Aşadar, ASA Târgu Mureş riscă să intre în insolvenţă înainte să înceapă sezonul viitor!

La datoriile „oficiale”, se adaugă cele peste 1,5 milioane de euro pe care ardelenii le mai au de achitat către antrenorii şi jucătorii care au dus echipa anul trecut până pe locul al doilea în Liga 1!

Close
Închide
  Close