De Mihai Toma,

”Ținând cont de faptul că echipele României de gimnastică artistică, atât cea feminină cât și cea masculină, nu și-au îndeplinit obiectivul la Campionatele Mondiale de la Stuttgart, și anume calificarea olimpică cu echipa, s-a hotărât descentralizarea loturilor naționale olimpice!”, a anunțat FRG.

În perioada următoare, componenții loturilor își vor continua activitatea la cluburile unde sunt legitimați, urmând ca la începutul anului viitor să fie anunțată noua strategie și structura sub care se va continua.

Dacă Nicolae Forminte va renunța la poziția de antrenor coordonator la lotul feminin, Marius Urzică spune că, personal, ar vrea să continue. Există varianta ca loturile să fie preluate de antrenori străini.

Va urma și o analiză mai în detaliu, iar Federația Română de Gimnastică va continua să susțină pregătirea sportivilor în sistem descentralizat, în funcție de obiectivele setate și de perspectivele fiecărui gimnast în parte.

Anunțul FRG:

La Mondialele recent disputate la Stuttgart, echipa feminină s-a clasat pe locul al 22-lea, ratând Jocurile Olimpice pentru a doua oară consecutiv, iar cea masculină pe 24. Doar doi sportivi tricolori s-au calificat la JO de la Tokyo 2020, Maria Holbură și Marian Drăgulescu. Ei se vor pregăti cu antrenorii de la cluburi.

Citeşte şi:

Semnal de alarmă tras de Ion Țiriac, invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, de pe gsp.ro: „Treziți-vă, că suntem dispăruți!”

Campionatul Mondial de gimnastică 2019 de la Stuttgart. Marian Drăgulescu, pe locul 4 în finala de la sărituri. S-a calificat la Jocurile Olimpice!

Declarația lui Dan Negru după ce echipa națională de gimnastică a României a ratat calificarea la Olimpiadă. „Ați făcut praf un sport în care eram stăpânii lumii”

Dezvăluire colosală! Cum l-a salvat pe Laurențiu Reghecampf de la moarte
GSP.RO

Dezvăluire colosală! Cum l-a salvat pe Laurențiu Reghecampf de la moarte

Horoscop 21 noiembrie 2019. Capricornii au tendința să fie mai duri cu cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 21 noiembrie 2019. Capricornii au tendința să fie mai duri cu cei din jur