Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV | Moldovenii nu-l lasă pe Virgiliu Postolachi să joace pentru România: ”Luptăm până la capăt pentru acest băiat” Galerie foto
4imagini
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > EXCLUSIV | Moldovenii nu-l lasă pe Virgiliu Postolachi să joace pentru România: ”Luptăm până la capăt pentru acest băiat”

EXCLUSIV | Moldovenii nu-l lasă pe Virgiliu Postolachi să joace pentru România: ”Luptăm până la capăt pentru acest băiat”

Se încinge lupta dintre România și Moldova pentru fotbalistul Virgiliu Postolachi. Juniorul de 18 ani de la Paris Saint-Germain a primit cetățenie română, dar FRF nu-l poate convoca, deocamdată. 

„Cu Postolachi suntem la mâna legii. Sigur, acum e român, dar din punct de vedere al regulilor internaționale, nu este. Nu știu… Trebuie reglate niște treburi”, a spus Stoichiță la TV Digi Sport.

Federația Moldovenească de Fotbal ține cu dinții de fotbalistul Virgiliu Postolachi. Contactat de Libertatea, vicepreședintele Dragoș Hîncu a declarat: „Luptăm până la capăt pentru acest băiat născut în Moldova. Am urmărit ce s-a scris în presa din România, dar nu este adevărat că FMF a contestat la FIFA dreptul de joc a lui Postolachi pentru România.

Chiar dacă a primit cetățenia română, Virgiliu Postolachi nu are drept de joc pentru România, deoarece trebuie să fi trăit cinci ani pe teritoriul României. Aşa ceva nu este. El poate să joace, în acest moment, doar pentru Moldova sau pentru Franța, acolo unde trăiește de la trei ani”.

Virgiliu Postolachi (stânga) a primit certificatul de redobândire a cetățeniei române, la Paris, din partea ambasadorului Luca Niculescu

Oficialul FMF avertizează: „FRF trebuie să fie atentă cum respectă regulamentul FIFA, deoarece orice țară poate contesta dreptul de joc al lui Postolachi. În astfel de cazuri, FIFA nu dă verdicte, face doar recomandări. Însă dacă Postolachi ar juca pentru România, iar cineva ar face contestație, cu siguranță FIFA va lua măsuri. Nu cred că FRF își va asuma asemenea riscuri. Am vorbit în privat cu reprezentanții FRF despre acest caz, dar așa ceva nu se negociază. Regulamentul FIFA este clar”.

VIDEO | Doi medici din Suceava au avut curaj să denunțe politizarea înainte de dezastru: ”Spitalul ăsta e transformat în afacere. A lui Flutur, a lui Rîmbu și alții. Afacere de partid”
Recomandări

VIDEO | Doi medici din Suceava au avut curaj să denunțe politizarea înainte de dezastru: ”Spitalul ăsta e transformat în afacere. A lui Flutur, a lui Rîmbu și alții. Afacere de partid”

 

Vicepreședintele FMF, Dragoș Hîncu, a discutat la Londra cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, despre situația fotbalistului Virgiliu Postolachi.

Dragoș Hîncu, vicepreședintele FMF

”Redobândirea cetățeniei e problema statului român”

Oficialul Federației Moldovenească de Fotbal a rămas surprins când a aflat că fotbalistul Virgiuliu Postolachi a redobândit cetățenia română, și nu i s-a acordat.

„Nu știam asta. E problema statului român cum i-a dat redobândire. Legea cetățeniei prevede că redobândirea cetățeniei române poate fi obținută doar de descendenții care au părinți sau bunici născuți până în 1940, când Basarabia făcea parte din România Mare. La Postolachi nu e cazul. Părinții și bunicii sunt născuți după 1940”.

EXCLUSIV | Războiul româno-moldovenesc. Tatăl lui Virgiliu Postolachi anunță: ”Fiul meu vrea să joace pentru România!”.


Citește și: 200.000 euro tocați în Sectorul 5 pe Zilele Recoltei: standuri de chiloți din China și o singură tarabă cu legume!

Close
Închide
  Close