MENIU CAUTĂ
25 Aug. 2018 23:19

Finala Cupei Regelui 2018 la rugby câștigată de CSM București

Distribuie

Finala Cupei Regelui 2018 la rugby se joacă sâmbătă, de la ora 19.00. Steaua Bucureşti luptă cu CSM Bucureşti, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, din Bucureşti.

ACTUALIZARE 25 august. CSM Bucureşti a cucerit în premieră Cupa Regelui la rugby

Rugbyștii de la CSM București s-au impus în finala cu Steaua, 24-22, bifând astfel primul trofeu pus în joc în noul sezon.

Au curs râuri de șampanie în vestiarul rugbyștilor de la CSM București, după ce au reușit să-și adjudece, în premieră, Cupa Regelui.

Pe stadionul Arcul de Triumf din Capitală, Tigrii s-au impus în finala cu Steaua, 24-22, cu un eseu în ultimul minut de joc și o transformare reușită la fix ultima fază de cel mai bun marcator din istoria naționalei României, Florin Vlaicu, sportiv venit în vară de la echipa din Ghencea.

Elevii lui Eugen Apjok și Lasha Tavartkiladze au început cum nu se putea mai bine noul sezon, în care au ca obiectiv toate cele trei trofee puse în joc: Cupa Regelui, Cupa României și Superliga.

” Se spune că o finală se câștigă, nu doar se joacă, iar noi am arătat asta impunându-ne în ultimul minut. Am început cu dreptul sezonul, acest trofeu ne dă putere, încredere și suntem gata pentru mai mult de atât. Va fi sezonul tigrilor! Avem un campionat lung și greu, trebuie să rămânem concentrați. De anul trecut am tras un semnal de alarmă adversarilor, de când am câștigat Cupa României. Anul acesta sperăm să nu mai facem greșelile din sezonul trecut din campionat și ne dorim să aducem acasă, la București, toate cele trei trofee puse în joc” – Adrian Ion, căpitan CSM București.

”Am început cu un trofeu, a fost greu, ca orice finală. Toată echipa a luptat până la ultima fază, mă bucur că am reușit să marchez punctele decisive.  Cred că am băgat frica în adversari, avem o echipă foarte puternică și oricine trebuie să se teamă de noi. Va fi sezonul tigrilor, sperăm să câștigăm și Cupa României, iar anul viitor să atacăm titlul. 3 trofee din 3 posibile este un vis, dar dacă muncim și suntem umili, putem să ne atingem obiectivele” – Florin Vlaicu, rugbyst CSM București.

” Inima mea este slăbită după astfel de meciuri. S-a întors rezultatul din finala mică a sezonului trecut…dacă ei au fost atunci bucuroși în ultima fază, acum a fost cazul nostru și l-am avut pe Vlaicu la noi, de data asta. Am luat Cupa României,  acum Cupa Regelui, ne mai lipsește campionatul. Sper să fie anul tigrilor, e doar începutul, am adus un nou trofeu clubului și trebuie să ne mândrim cu ce am realizat” – Eugen Apjok, antrenor CSM București

Ultima finală a unei competiții din primul eșalon valoric disputată între două echipe din București a fost în 2007, când Steaua și Dinamo s-au întâlnit atât pentru titlul de campioană, cât și pentru Cupa României.

În finala locurilor 3-4 ale Cupei Regelui se vor întâlni Știința Baia Mare și Timișoara Saracens.

Semifinale Cupa Regelui:
Știința Baia Mare – Steaua București 28-32 (13-12)
Timișoara Saracens – CSM București 8-31 (8-12)

S-a decis finala Cupei Regelui 2018 la rugby. Meciul Steaua – CSM București se dispută sâmbăta viitoare

Comentarii