Mergi direct la conținut »
A fost portar la CFR Cluj, acum e avocat de succes. ^Apără milionari și poarta naționalei avocaților
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > A fost portar la CFR Cluj, acum e avocat de succes. ^Apără milionari și poarta naționalei avocaților

A fost portar la CFR Cluj, acum e avocat de succes. ^Apără milionari și poarta naționalei avocaților

Călin Budișan (44 de ani), fost portar al echipei CFR Cluj în tinerețe, a intrat la Academia de Poliție ca să joace la Dinamo, dar a ajuns avocat, fiind unul dintre cei mai căutați în domeniul penal din zona Ardealului, scrie clujust.ro.

Budișan are și licență C de antrenor acordată de Federația Română de Fotbal, fiind și un om foarte credincios, el fiind recompensat cu Crucea Transilvană după ce a ajutat la renovarea Bisericii ”Sfântul Nicolae” din Câmpenești.

A început fotbalul de copil pe postul de portar la echipa CFR, unde a jucat și la echipa mare la vârsta de 21 de ani, însă s-a reoreientat rapid către drept.

În 2004 a pus bazele naționalei de fotbal a avocaților din România, echipă la care este antrenor principal, căpitan și portar. Cea mai mare performanță a avut-o în 2012 la Mundiavocat – Campionatul Mondial de profil ce s-a ținut în Croația. ”Naționala” avocaților români a fost învinsă doar în finală de Brazilia, mai scrie ”clujust.ro”.

Ca avocat, Budișan i-a apărat pe Ioan Oțel – fost comisar șef de poliție judecat în dosarul Gazeta, Sorin Țerbea – fostul patron al FC Târgu Mureș, decedat în accident de elicopter, Pavel Petru Hălmăjan – supranumit de presă regele bitumului din Sălaj, Simion Mureșan – acționar Electrogrup cu o avere de 100 de milioane de euro, audiat în dosarul Apostu, Ioan Opre – milionar din Bistrița acuzat de proxenetism, arbitrul Sorin Corpodean în dosarul Penescu, soții Ștefan și Olezia Cadar – patronii Fany, judecați pentru dare de mită la ARR, Ioan Bene – patronul Construcții Napoca, judecat că i-ar fi dat șpăgi lui Horea Uioreanu, Călin Mitică – patronul Transferoviar Grup, cu o avere estimată la 80 de milioane de euro, Marian Sarmeș – patron al firmei Axa Porțelan din Alba și președinte al clubului de fotbal Unirea Alba Iulia.

Medicul militar Mihai Mărginean: „Pacienții sunt niște eroi. Hai să ne imaginăm cum se vede terapia intensivă prin ochii lor”
Recomandări

Medicul militar Mihai Mărginean: „Pacienții sunt niște eroi. Hai să ne imaginăm cum se vede terapia intensivă prin ochii lor”

 

Marian Pâcleșan (40 de ani), fost mijlocaș de acoperire la Sportul Studențesc, Rocar, Universitatea Craiova, Ceahlăul, UTA sau Jiul, e căpitanul echipei avocaților Municipiului București și antrenor-jucător la naționala avocaților.

Marian-Paclesan

În naționala avocaților, mai apar Lucian Jorza, fundaş dreapta, fost jucător la Mureșul Deva, Minerul Certej şi CFR Marmosim Simeria, și Mihai Bădoi – fundaș central, fost jucător la Mureşul Deva şi Marmosim Simeria

Puteți citi interviul complet cu fostul portar Călin Budișan AICI.

Close
Închide
  Close