Mergi direct la conținut »
A fost portar la CFR Cluj, acum e avocat de succes. ^Apără milionari și poarta naționalei avocaților
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

A fost portar la CFR Cluj, acum e avocat de succes. ^Apără milionari și poarta naționalei avocaților

Călin Budișan (44 de ani), fost portar al echipei CFR Cluj în tinerețe, a intrat la Academia de Poliție ca să joace la Dinamo, dar a ajuns avocat, fiind unul dintre cei mai căutați în domeniul penal din zona Ardealului, scrie clujust.ro.

Budișan are și licență C de antrenor acordată de Federația Română de Fotbal, fiind și un om foarte credincios, el fiind recompensat cu Crucea Transilvană după ce a ajutat la renovarea Bisericii ”Sfântul Nicolae” din Câmpenești.

A început fotbalul de copil pe postul de portar la echipa CFR, unde a jucat și la echipa mare la vârsta de 21 de ani, însă s-a reoreientat rapid către drept.

În 2004 a pus bazele naționalei de fotbal a avocaților din România, echipă la care este antrenor principal, căpitan și portar. Cea mai mare performanță a avut-o în 2012 la Mundiavocat – Campionatul Mondial de profil ce s-a ținut în Croația. ”Naționala” avocaților români a fost învinsă doar în finală de Brazilia, mai scrie ”clujust.ro”.

Ca avocat, Budișan i-a apărat pe Ioan Oțel – fost comisar șef de poliție judecat în dosarul Gazeta, Sorin Țerbea – fostul patron al FC Târgu Mureș, decedat în accident de elicopter, Pavel Petru Hălmăjan – supranumit de presă regele bitumului din Sălaj, Simion Mureșan – acționar Electrogrup cu o avere de 100 de milioane de euro, audiat în dosarul Apostu, Ioan Opre – milionar din Bistrița acuzat de proxenetism, arbitrul Sorin Corpodean în dosarul Penescu, soții Ștefan și Olezia Cadar – patronii Fany, judecați pentru dare de mită la ARR, Ioan Bene – patronul Construcții Napoca, judecat că i-ar fi dat șpăgi lui Horea Uioreanu, Călin Mitică – patronul Transferoviar Grup, cu o avere estimată la 80 de milioane de euro, Marian Sarmeș – patron al firmei Axa Porțelan din Alba și președinte al clubului de fotbal Unirea Alba Iulia.

Cum moare un om plimbat o noapte cu ambulanța, fără să aibă COVID-19. „Urletul te tăia, trecea prin tine”
Recomandări

Cum moare un om plimbat o noapte cu ambulanța, fără să aibă COVID-19. „Urletul te tăia, trecea prin tine”

 

Marian Pâcleșan (40 de ani), fost mijlocaș de acoperire la Sportul Studențesc, Rocar, Universitatea Craiova, Ceahlăul, UTA sau Jiul, e căpitanul echipei avocaților Municipiului București și antrenor-jucător la naționala avocaților.

Marian-Paclesan

În naționala avocaților, mai apar Lucian Jorza, fundaş dreapta, fost jucător la Mureșul Deva, Minerul Certej şi CFR Marmosim Simeria, și Mihai Bădoi – fundaș central, fost jucător la Mureşul Deva şi Marmosim Simeria

Puteți citi interviul complet cu fostul portar Călin Budișan AICI.

Close
Închide
  Close