MENIU CAUTĂ
09 Dec. 2017 16:37

Fotbalistul peruan Paolo Guerrero ratează Cupa Mondială din 2018 din cauza dopajului cu cocaină

Distribuie

Paolo Guerrero (33 de ani), atacantul echipei braziliene Flamengo și al naționalei statului Peru, a fost suspendat un an de FIFA, după ce a fost depistat pozitiv la cocaină. Prin urmare, fotbalistul nu va putea juca la Cupa Mondială pe care Rusia o va găzdui în perioada 14 iunie - 15 iulie 2018.

Paolo Guerrero a fost supus unui test antidoping pe 5 octombrie, la sfârșitul meciului pe care Peru l-a terminat la egalitate pe terenul Argentinei (0-0), în preliminariile Cupei Mondiale din 2018. Rezultatul probei prelevate a fost pozitiv, iar forul fotbalistic mondial a decis să-l suspende un an pe fotbalist.

Paolo Guerrero, care nu va putea evolua nici pentru echipa de club pe durata suspendării, a fost căpitanul reprezentativei peruane și golgheterul ei în preliminariile turneului final de anul viitor, marcând șase goluri. Cupa Mondială ar fi fost cea mai importantă competiție din cariera fostului atacant al lui Bayern München (2004-2006) și Hamburger SV (2006-2012).

Adrian Mutu a primit o suspendare mai mică

Perioada de suspendare dictată împotriva lui Paolo Guerrero este cu cinci luni mai mare decât cea dictată în 2004 împotriva lui Adrian Mutu, care fusese depistat pozitiv la cocaină pe când se afla sub contract cu Chelsea.

La Cupa Mondială din 2018, Peru va evolua în grupa C, alături de Franța, Danemarca și Australia. Sudamericanii s-au calificat la turneul final după o pauză de 32 de ani.

Loading...
Comentarii