MENIU CAUTĂ

Foto | Nikos Barboudis, nepotul lui Mihăiţă Neşu: „Mihai mi-e ca un frate!”

Distribuie

Nikos BarboudisNikos s-a născut la Cluj, dar a plecat din România când avea trei ani. Vorbeşte şi citeşte bine româneşte, dar se descurcă mai greu la scris. A vizitat ţara destul de des, dar în ultimii doi ani nu a mai ajuns pentru că de fiecare dată a început antrenamentele devreme. ”Faptul că bunicul şi unchiul au jucat fotbal m-au ajutat mult să mă hotărăsc să devin şi eu fotbalist. Urmăresc fotbalul de aici şi ştiu câte ceva despre fiecare echipă din Liga 1. Din păcate, nu am avut norocul să joc cu vreun fotbalist român, dar, dacă aş primi o ofertă din România, aş lua în calcul propunerea şi nu cred că aş avea probleme să plec din Grecia. Beckham e modelul meu ca fotbalist. Era grozav acum câţiva ani”, dezvăluie fotbalistul. Referitor la starea de sănătate a lui Mihai Neşu, Nikos e reţinut şi spune că vrea să vadă mai întâi cum va decurge recuperarea sa: ”Mihai e ca un frate mai mare pentru mine! În fiecare vară petrecem foarte mult timp împreună. Nu aş vrea să comentez în acest moment, dorinţa lui de a juca împreună, cândva, în aceeaşi echipă. Sper doar să fie sănătos”.


Ar veni să joace în RomâniaNikos Barboudis 1

Barboudis început fotbalul la Ilisiakos (liga a II-a elenă), după care a fost achiziţionat de AEK Atena. După un an, ”vulturii” l-au împrumutat la Kalamaria (liga secundă), în Cipru, la APOP Kinyras, pentru ca ultimul sezon să fie legitimat la Panthrakikos (liga a doua). Nikos a fost selecţionat în ultimii 5 ani la naţionalele de juniori ale Greciei. În 2007, a pierdut finala CE în faţa Spaniei cu reprezentativa U19, iar un an mai târziu, cu nepotul lui Neşu căpitan, elenii au fost pe 6. El e un fotbalist polivalent, care poate evolua ca fundaş stânga, fundaş dreapta, fundaş central şi mijlocaş central.

Mihăiţă Neşu, modelul lui Nikos


Tânărul fotbalist este fiul surorii lui Mihăiţă, Daniela, căsătorită cu un grec. ”Când a văzut că Mihai a semnat cu Steaua la 17 ani, atunci a luat şi Nikolaos fotbalul în serios. Pe vremea când era mic, juca atacant şi marca 5-6 goluri pe meci. În copilărie, voia să îşi schimbe numele în Neşu ca să poată juca la naţionala României”, a dezvăluit Mircea Neşu, bunicul lui Nikos, care a jucat şi el fotbal la Crişana Oradea, Viitorul Bucureşti, ”U” Cluj şi FC Bihor.
mihaita nesu

Comentarii