Mergi direct la conținut »
Garbine Muguruza, cea mai bună jucătoare de tenis a lumii, în viziunea ITF. Este a doua oară când îi ia fața lui Halep
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Garbine Muguruza, cea mai bună jucătoare de tenis a lumii, în viziunea ITF. Este a doua oară când îi ia fața lui Halep

Garbine Muguruza, cea mai bună jucătoare de tenis a lumii, în viziunea ITF. Este a doua oară când îi ia fața lui Halep

Garbine Muguruza (24 de ani, locul 2 WTA) a fost desemnată cea mai bună jucătoare a lumii de Federația Internațională de Tenis (ITF), chiar dacă liderul ierarhiei mondiale este Simona Halep (26 de ani).

Iberica i-a luat fața reprezentantei noastre pentru a doua oară în acest an. În octombrie, ea a fost desemnată cea mai bună din lume și de Asociația Jucătoarelor Profesioniste de Tenis (WTA). Garbine Muguruza a câștigat în 2017 turneul de la Wimbledon și pe cel de la Cincinnati, în finala căruia a zdrobit-o tocmai pe Simona Halep (6-1, 6-0). În total, în 2017 ea a încasat din practicarea sportului alb 5.433.457 dolari, cu peste 100.000 de dolari mai mult decât constănțeanca.

La masculin a fost preferat Rafael Nadal

Triumful de la Wimbledon este al doilea înregistrat de Muguruza la un turneu de Mare Șlem, după succesul repurtat anul trecut la Roland Garros. Dacă iberica are deja două titluri de maximă importanță în palmares, românca se poate lăuda doar cu două finale (ambele la Roland Garros, în 2014 și 2017).

La masculin, alesul ITF a fost Rafael Nadal (31 de ani), liderul ATP, preferat în fața marelui său rival, elvețianul Roger Federer (locul 2 ATP). În acest an, Nadal a triumfat la Roland Garros, US Open. Beijing, Madrid, Barcelona și Monte Carlo. Valoarea totală a premiilor încasate în 2017 a fost de 15.851.340 dolari. 

Close
Închide
  Close