Mergi direct la conținut »
Gică Popescu și Anghel Iordănescu s-au certat la cuțite. Știa Generalul despre arestarea ”Baciului”? | EXCLUSIV
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Gică Popescu și Anghel Iordănescu s-au certat la cuțite. Știa Generalul despre arestarea ”Baciului”? | EXCLUSIV

Gică Popescu și Anghel Iordănescu s-au certat la cuțite. Știa Generalul despre arestarea ”Baciului”? | EXCLUSIV

Relațiile dintre Gică Popescu (48 de ani), fostul căpitan al tricolorilor, și Anghel Iordănescu (66 de ani), antrenorul Generației de Aur, sunt glaciale. Potrivit unor surse bine informate, sunt chiar explozive, iremediabil stricate.

De Daniel Conțescu,

Opinia publică știa, până în acest moment, că disputa are legătură cu faptul că Generalul a trădat și a rămas în barca lui Răzvan Burleanu, după ce acceptase să meargă în campania electorală a lui Gică Popescu. Lumea fotbalului nuanțează. Conflictul a pornit de la o afacere cu un teren.

După ce a ieșit din închisoare, acolo unde a intrat ca urmare a neregulilor constatare în ”Dosarul Transferurilor”, ”Baciul” le-a povestit apropiaților de ce nu-l mai înghite pe Tata Puiu.

”Nu-l urăsc pe Iordănescu pentru faptul că m-a trădat, cât pentru faptul că și-a bătut joc de familia mea”, a fost auzit spunând olteanul.

Ce s-a ajuns aici. Cu puțin timp înainte să intre după gratii, Popescu i-a vândut lui Iordănescu o parcelă de teren în zona Pipera.

După ce tranzacția s-a încheiat, Gică Popescu a intrat pe mâna autorităților, care îl luaseră deja la puricat. ANAF-ul l-a obligat să explice inclusiv de unde are o importantă sumă de bani. Erau tocmai banii rezultați din afacerea cu pământ. Doar că, între timp, Popescu rătăcise contractul făcut cu Iordănescu.

Astfel, Popescu a fost nevoit să telefoneze lui Iordănescu și să-i ceară ajutorul: ”M-am mutat din casa pe care o aveam (n.r. – ”Baciul” deținea un celebru OZN, o construcție futuristă ridicată în Pipera) și am rătăcit anumite acte, printre care și acel contractul de vînzare-cumpărare al pământului. Vă rog să-mi trimiteți copia pe care o dețineți dumneavoastră, pentru a putea face dovada sumei pe care o dețin”.

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român. Cine i-a luat locul
Recomandări

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român. Cine i-a luat locul

Zis și nefăcut! Iordănescu i-a promis că nu e nicio problemă să-i trimită o copie a contractului, dar nu și-a ținut cuvântul dat. După ce fostul star a Barcelonei a intrat la pușcărie, Luminița, soția lui, a luat rolul de a sta pe capul lui Iordănescu, pentru a-i tot repeta rugămintea respectivă.

La fel, antrenorul a promis că se va ține de cuvânt. Treptat însă, Iordănescu n-a mai răspuns la telefon și nici la sms-uri. Pentru faptul că i-a umilit familia, Popescu a decis să-l scoată de la inimă pe Iordănescu.

Popescu a insistat pentru Edy

Totuși, Gică Popescu n-a ezitat să facă, recent, un gest de campion față de familia Iordănescu. Se spune că ”Baciul” a fost cel care a insistat pe lângă legendarul Hristo Stoicikov, prietenul său, pentru ca Edward Iordănescu, fiul cel mai are al Generalului, să fie instalat la ȚSKA Sofia. De altfel, fostul deținător al ”Balionului de Aur” a recunoscut că s-a consultat cu Hagi și cu Popescu, înainte să-l numească pe Iordănescu junior. De ce ar fi făcut Popescu, altfel un personaj mândru și orgolios în trecut, un bine familiei Iordănescu? ”A vrut să-i arate că este un domn și că la fapte rele, el răspunde cu o faptă bună. Popescu s-a schimbat mult, a coborât cu picioarele pe pământ, nu mai este ăla care avea Ferrari și voia să-și cumpere elicopter. De ziua lui, când și-a invitat totți apropiații la restaurant, Popescu a ținut un discurs care l-a făcut să plângă și pe Hagi, și pe Chivu”, spun apropiații lui Popescu.

Numai pile la ISU Dolj! Ce a făcut nora unui colonel pentru a fi scăpată de restructurări
Recomandări

Numai pile la ISU Dolj! Ce a făcut nora unui colonel pentru a fi scăpată de restructurări

De ce s-a retras Iordănescu din cursa pentru FRF

De numele lui Anghel Iordănescu se leagă multe enigme. Un episod incredibit la avut loc cu două săptămâni înainte de alegerile de pe 5 martie 2014. Iordănescu este bănuit că ar fi știut despre arestarea lui Gică Popescu, petrecută pe 4 martie. Cu 15 zile înainte de alegerile care aveau să-l propulseze pe necunoscutul Răzvan Burleanu în frunte FRF, la ”Casa Fotbalului” a avut loc o ședință ultrasecretă, la care au participat Iordănescu, Sandu, Kassai, Mihalache și Popescu.

O IT-istă din Cluj a distrus mașinile vecinilor! Motivul uluitor: 'Le cumpăr altele, numai să...'
Recomandări

O IT-istă din Cluj a distrus mașinile vecinilor! Motivul uluitor: 'Le cumpăr altele, numai să...'

În pofida opoziției manifestate de Popescu (”Ce, nu aveți încredere în mine? Dacă îmi puneți «rezervă», mă vor aresta!”), s-a decis că olteanul are nevoie de o ”dublură”, în cazul în care Popescu n-ar fi putut candida. S-a stabilit ca numele acestuia să fie chiar Iordănescu. Se știa inclusiv numele formațiunii care avea să-l propună pe Iordănescu la șefia FRF. Aceasta era AJF Brașov, prin Octavian Goga, un personaj care s-a ”înșurubat” bine și pe lângă actuala conducere a federației. Două zile mai apoi, Generalul s-a făcut că uită ce s-a discutat la ședință și a declinat oferta de a se înscrie în cursa pentru FRF. Aici, se crede că ar fi intervenit Gabi Oprea, sfătuitorul Generalului. Iar pentru ca altcineva din ”tabăra Popescu” să se înscrie la alegeri era prea târziu.

Cum a ieșit Iordănescu din cursă? Frumos, elegant! Motivând că nu poate concura împotriva ”copiiilor” săi, în speță Gică Popescu. Se bănuiește că Iordănescu ar fi știut de la prietenul Oprea despre arestarea lui Gică Popescu, iar pentru a nu fi acuzat că el l-a băgat în pușcărie, s-a retras în ultimul moment din cursa pentru șefia FRF. Popescu știe toate aceste detalii, motiv pentru care a decis să rupă orice legături cu Iordănescu.

Close
Închide
  Close