Mergi direct la conținut »
Gigi mână de aur. Becali a câștigat 240 de milioane de euro doar de la FCSB. Marea lui ambiție: „Vreau ca până în 2028 să câștig un miliard de euro din fotbal!”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Gigi mână de aur. Becali a câștigat 240 de milioane de euro doar de la FCSB. Marea lui ambiție: „Vreau ca până în 2028 să câștig un miliard de euro din fotbal!”

Gigi mână de aur. Becali a câștigat 240 de milioane de euro doar de la FCSB. Marea lui ambiție: „Vreau ca până în 2028 să câștig un miliard de euro din fotbal!”

FCSB a ratat calificarea în grupele Ligii Europa și, implicit zece milioane de euro de la UEFA, dar patronul "din umbră" al echipei, Gigi Becali, nu acuză probleme financiare.

De Ciprian Iana,

Dimpotrivă, conform latifundiarului din Pipera, FCSB este o „fabrică” de făcut bani. Mulți bani. „Eu câștig bani din fotbal! Eu acum trăiesc liniștit și dacă vreau să scot câteva milioane de euro din club o fac când vreau eu. Pentru că eu câștig, nu pierd bani la fotbal”, a anunțat Gigi Becali. Și dacă ne luăm după sumele pe care le vehiculează, în acest moment a câștigat o grămadă de bani de pe urma fotbalului.

„Echipa mi-a adus 200 de milioane de euro, din cele 11 calificari la rând în cupele europene și din vânzări de jucători”, anunța Gigi Becali în 2016.

De atunci, FCSB a mai încasat de la UEFA 7,5 milioane de euro în 2017 și aproape 14 milioane de euro în 2018, bani proveniți din calificarea în grupele Ligii Europa, din rezultatele obținute în această fază a competiției, plus market pool, bilete vândute, bonusuri și din drepturile de televizare.

Apoi, în visteria vicecampioanei României au mai intrat sume importante din vânzarea unor jucători precum Stanciu (8,8 milioane de euro), Budescu (2,5 milioane de euro), Chipciu (1,3 milioane de euro), Niță (1,3 milioane de euro) sau Alibec (1,2 milioane de euro).

Astfel, suma „rotundă”, cu celelalte transferuri „mai mici” ajunge la impresionanta sumă de 240 de milioane de euro.

„Nu mai bag bani în fotbal! Nu mai investesc nimic! Bugetul echipei, fără transferuri de jucători, este de șapte milioane de euro! Spun fără transferuri de jucători, pentru că acolo vorbim separat. Eu dacă vreau să iau un jucător, îl iau și gata. Dar, acum trebuie să fiu atent și la cheltuieli”, a anunțat, la Digi Sport, Gigi Becali.

FOTO: Hepta

„Și dacă va mai trăi încă 2.000 de ani de acum înainte, Gigi nu va sărăci”, spunea, în Libertatea, fostul șef al LPF, Dumitru Dragomir. Patron la actuala FCSB din 2003, Gigi Becali nu va mai trăi 2.000 de ani, în schimb omul de afaceri a anunțat deja planul pentru următorii zece ani: „Vreau ca până în 2028 să câştig un miliard de euro din fotbal!”.

11 ani în insolvență și un nou dosar. Cum a reușit fostul administrator special să „înfunde” și mai tare Rodipet, deși era plătit să o salveze
Recomandări

11 ani în insolvență și un nou dosar. Cum a reușit fostul administrator special să „înfunde” și mai tare Rodipet, deși era plătit să o salveze

Chiricheș, cel mai scump transfer

În capul listei fotbaliștilor care i-au adus cei mai mulți bani lui Gigi Becali stă Vlad Chiricheș. Fundașul a fost vândut la Tottenham în 2013 contra sumeide 9,5 milioane de euro. În acest top, Chiricheș este urmat de Nicolae Stanciu (transferat la Anderlecht în 2017) și Florin Gardoș (transferat la Southampton în 2014).

Topul jucătorilor vânduți în „era” Gigi Becali:

Chiriches – 9,5 milioane de euro

Stanciu – 8,8 milioane de euro

Gardoș – 6,4 milioane de euro

Rădoi – 6 milioane de euro

B. Stancu – 5 milioane de euro

Ogăraru – 3 milioane de euro

Thereau – 2,9 milioane de euro

Dică – 2,5 milioane de euro

Budescu – 2,5 milioane de euro

Pintilii – 2,4 milioane de euro

Keșeru – 2,4 milioane de euro

Rusescu – 2,2 milioane de euro

Fotografie principală: MARIAN ILIE / MEDIAFAX FOTO / HEPTA


EXCLUSIV/ Situație absurdă la Universitatea din București. Zeci de absolvenţi sunt obligaţi să restituie bursele fiindcă au promovat toate examenele!

Close
Închide
  Close