Mergi direct la conținut »
Sport Libertatea > Sport

Senzațional! Handbalista Irina Pop și-a alăptat copilul în pauza meciului fetelor de la Lleida. Formată la Viitorul Cluj, e arhitectă și joacă pentru naționala Republicii Dominicane

Senzațional! Handbalista Irina Pop și-a alăptat copilul în pauza meciului fetelor de la Lleida. Formată la Viitorul Cluj, e arhitectă și joacă pentru naționala Republicii Dominicane.

De Mihai Toma,

Imagine înduioșătoare în Spania cu Irina Alexandra Pop, 29 de ani, jucătoare de handbal de origine română legitimată la CD Lleida (ASSOCIACIO LLEIDATANA): și-a alăptat copilul în pauza ultimului meci, cel cu Agustinos Alicante, 24-21 pe 15 septembrie, în prima etapă din liga secundă iberică, seria C!

Irina are doi copii, prima sa fetiță, Sofia, având patru ani.

Irina a revenit pe teren la doar două luni după ce a născut al doilea copil, pe micul Theo. În prima ei partidă a marcat șapte goluri, fiind golgheterul echipei.

Irina Alexandra Pop a fost descoperită la Viitorul Cluj de profesorul Corneliu Misăilă, cel care le-a dat handbalului si pe Mihaela Tivadar sau Oana Chirilă. Interul de 1,85 metri a avut ocazia să plece în Spania pentru a studia la Facultatea de Arhitectură din Lleida.

Profitând că universitatea avea înscrisă o echipă de handbal feminin în Liga Catalană, Irina a fost legitimată și a ajuns rapid vedeta formației iberice. Are 10 ani la Lleida și un sezon la Gijon. În 2010, ea a acceptat propunerea de a evolua pentru Republica Dominicană. A strâns 100 de selecții, a învins la Jocurile Panamericane în 2011 și a luat bronzul în 2013. Tot în acel an a juca a jucat la Mondialele din Serbia pentru respectiva națională, clasându-se pe 23.

O imagine similară am văzut, recent, la Ultra Trail Mont Blanc, la Courmayeur. La mijlocul epuizantei curse (170 km), Sophie Power, 36 ani, a fost pozată alăptându-și fiul de 3 luni, Cormac. Sophie a terminat cursa în 43 de ore și 33 de minute.

Alexis Berg, cel care a reliazat instantaneul: ”Asta e poza mea preferată, Această imagine este mult mai reală decât o imagine de ”congelată” cu un alergător pe un traseu de munte”.

 

Close
Închide
  Close