Mergi direct la conținut »
INCREDIBIL! Bărbatul care a furat datele medicale ale lui Schumacher s-a sinucis în celulă
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > INCREDIBIL! Bărbatul care a furat datele medicale ale lui Schumacher s-a sinucis în celulă

INCREDIBIL! Bărbatul care a furat datele medicale ale lui Schumacher s-a sinucis în celulă

Un suspect în furtul dosarului medical al lui Michael Schumacher a fost găsit spânzurat marţi dimineaţă la Zurich, a doua zi după ce a fost reţinut, conform unui comunicat al Ministerului Public, citat de AFP, informează Mediafax.

Bărbatul, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, era angajat al societăţii aeriene elveţiene Rega, care a organizat repatrierea din Franţa în Elveţia a fostului pilot de Formula 1.

Pe 24 iunie, spitalul din Grenoble, unde era internat Schumacher, a depus o plângere pentru furt din dosarul medical al acestuia. În Franţa, Elveţia şi Germania este în desfăşurare o anchetă privind identificarea persoanei care a furat raportul privind situaţia medicală a lui Schumacher.

O persoană care s-a prezentat drept ”Kagemusha” (numele unui film al lui Akira Kurosawa) a contactat mai mulţi jurnalişti francezi, elveţieni şi germani, pentru a le vinde raportul medical în schimbul a 60.000 de franci elveţieni (aproximativ 50.000 de euro).

Contactat de vânzător, cotidianul german Bild a dat publicităţii acest caz. Jurnaliştii i-au transmis documentele lui Sabine Kehm, reprezentanta lui Schumacher.

Spitalul a interzis personalului să-l consulte prin reţeaua internă de calculatoare. Versiunea pe hârtie a dosarului a fost înregistrată sub diverse pseudonime, printre care şi ”Jeremy Martin”.

În iunie, conducerea spitalului a stablit în urma unui audit intern că sistemul său informatic nu a fost atacat. Mai multe persoane, printre care şi un jurnalist german deghizat în preot, au încercat să pătrundă în camera lui Schumacher, fără succes însă.

Pe 29 decembrie 2013, Schumacher s-a accidentat la schi în staţiunea franceză Meribel. Acesta a suferit un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală şi a fost transportat la spitalul din Grenoble. Schumacher a fost în comă până pe 16 iunie. Ulterior, a fost transportat la un spital din Lausanne, situat la 40 de kilometri de locuinţa sa de la Gland, unde urmează procesul de recuperare.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close