Mergi direct la conținut »
Islanda nu a mișcat în fața României. Totul despre adversara tricolorilor din barajul de Liga Națiunilor
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Islanda nu a mișcat în fața României. Totul despre adversara tricolorilor din barajul de Liga Națiunilor

Islanda nu a mișcat în fața României. Totul despre adversara tricolorilor din barajul de Liga Națiunilor

Islanda - României este meciul din barajul Ligii Națiunilor care ne poate deschide calea spre calificarea la Campionatul European de fotbal 2020.

De Ciprian Iana,

În cazul în care tricolorii vor câștiga partida de la Reykjavik, vor disputa, tot în deplasare, finala competiție cu învingătoarea din partida Bulgaria – Ungaria.

Dacă se vor impune și în acest meci, tricolorii se vor califica la Euro 2020, compteiție organizată în orașe orașe de pe ”Bătrânul continent”, printre care și București.

Islanda, adversara tricolorilor din play-off-ul Ligii Națiunilor, reprezintă una dintre echipele aflate ”pe val” din Europa.

Reprezentativa nordică a reușit un salt valoric extraordinar în ultimii ani, reușind calificarea în premieră atât la Campionatul European 2016, cât și la Cupa Mondială 2018.

În actualele preliminarii, Islanda a terminat grupa pe locul 3, după Franța și după Turcia.

Erik Hamren, antrenorul Islandei și Mihai Stoichita, la tragerea la sorți a play-off-ului din LIga Națiunilor / FOTO: EPA

În istoricul meciurilor directe, România a pulverizat Islanda cu 4-0, atât în deplasare, cât și pe teren propriu, în meciurile disputate pe 9 octombrie 1996 și pe 10 septembrie 1997.

Astfel, România are două victorii din două meciuri și un golaveraj de 8-0!

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal
Recomandări

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal

Actuala vedetă a naționalei Islandei este Gylfi Sigurdsson. Mijlocașul ofensiv evoluează în Premier League, la Everton, și este cotat la 35 milioane de euro pe site-ul de specialitate transfermarkt.com.

Echipa tip a Islandei: Halldorsson – Palsson, Arnason, R. Sigurosson, Skulason – Guomundsson, Gunnarsson, B. Bjarnason, Traustason – G. Sigurosson – Sigþorsson.

Cele 20 de echipe calificate din grupe la Euro 2020 sunt Anglia, Cehia, Ucraina, Portugalia, Germania, Olanda, Elveţia, Danemarca, Croaţia, Ţara Galilor, Polonia, Austria, Spania, Suedia, Franţa, Turcia, Belgia, Rusia, Italia şi Finlanda.

Close
Închide
  Close