MENIU CAUTĂ
28 Iun. 2018 18:45

Japonia – Polonia 0-1, în grupa H a Campionatului Mondial de fotbal Rusia 2018. Calificare scandaloasă a niponilor. Au tras de timp pentru o calificare la criteriul ”fair-play”!

Distribuie

Japonia - Polonia, în grupa H a Campionatului Mondial Rusia 2018 (joi, ora 17:00, TVR 2). Partida are miză doar pentru niponi, care au nevoie de cel puțin un egal pentru a se califica în optimile de finală, fază în care asiaticii au mai ajuns la CM 2002 și CM 2010. Polonia a deziluzionat! În cărțile calificării mai sunt Senegal și Columbia.

Japonia – Polonia 0-1

LIVETEXT, AICI.

CLASAMENTELE GRUPELOR, AICI.

Japonia a pierdut în fața Poloniei, scor 0-1, dar s-a calificat mai departe grație criteriului „fair-play”! Ciudat este că pentru această calificare, niponii au renunțat la orice urmă de onoare. Au „arestat” mingea în ultimele minute și au tras incredibil de timp, pentru că știau că au cu două avertismente mai puțin decât Senegal.

Meciul a fost modest spre penibil. Unul dintre cele mai slabe de la acest turneu final, o contrareclamă făcută fotbalului. Unicul gol a fost marcat de Bednarek, după o lovitură liberă. În rest, nu s-a jucat mai nimic.

Echipele de start

Naționala Poloniei este măcinată de scandaluri. Publicația Przeglad Sportowy a dezvăluit că elimininarea prematură de la CM 2018 ar fi fost cauzată și de un episod bahic care, „dacă a declanșat o terapie de șoc, aceasta a fost doar temporară. Inclusiv în pregătirile pentru turneul final s-a sărit calul, însă nu s-au luat măsuri”. „O minciună hidoasă. Nu a existat niciodată o problemă cu disciplina”, a aparat stoperul Kamil Glik.

Lewandowski a explicat în revista germană Sport Bild că n-a vrut să-și atace coechipierii după 0-3 cu Columbia, când a afirmat „că echipa n-a avut calitate”. Și a nominalizat „adevăratele motive” pentru care Polonia va pleca acasă după faza grupelor: „Mulți jucători au venit la lot accidentați, iar alții au avut probleme la cluburile lor, jucând puțin.

Rezultate înregistrate: Polonia – Senegal 1-2, Columbia – Japonia 1-2, Japonia – Senegal 2-2, Polonia – Columbia 0-3.

Clasamentul grupei G: 1. Japonia 4p (4-3), 2. Senegal 4p (4-3), 3. Columbia 3p (4-2), 4. Polonia 0p. În optimi se califică primele două clasate.

Echipele probabile:

Japonia (4-2-3-): Kawashima- Sakai, Yoshida, Shoji, Nagatomo- Hasebe, Shibasaki- Haraguchi, Inui- Osako

Polonia (4-2-3-1): Szczesny- Pszczek, Pazdan, Glik, Rybus- Krychowiak, Zielinski- Blaszczykowski, Milik, Grosicki- Lewandowski

Arbitru: Janny Sikazwe (Zambia).
Stadion: Volgograd Arena, Volgograd


Citește și: VIDEO/ Dan Negru a trăit spaima vieții la Moscova: „Din jeep au coborât doi găligani, care au venit spre mine…”

Citește mai multe despre Cupa Mondială, Japonia și Polonia pe Libertatea.

Comentarii