MENIU CAUTĂ
08 Mai. 2018 16:02

Kevin De Bruyne a doborât un record deținut de Eric Cantona în campionatul Angliei

Distribuie

Internaţionalul belgian Kevin De Bruyne, mijlocaşul echipei Manchester City, a doborât recordul de pase decisive oferite în 100 de meciuri disputate în campionatul de fotbal al Angliei, deţinut de fostul atacant francez Eric Cantona, informează cotidianul belgian Le Soir, citat de Agerpres.

De Bruyne, care a disputat al 100-lea său joc în Premier League duminică, împotriva formaţiei Huddersfield Town (0-0), a oferit în total 43 de assist-uri, 15 dintre ele în acest sezon, depăşindu-l astfel pe Cantona, autorul a 39 de pase decisive pe parcursul primelor sale 100 de meciuri în campionatul englez, unde a evoluat pentru Leeds United şi Manchester United, în anii ’90. Locul al treilea este ocupat de germanul Messut Ozil, cu 36 de de assist-uri, urmat de portughezul Nani (34) şi de spaniolul Juan Mata (31).

În vârstă de 26 ani, Kevin De Bruyne a disputat 97 de meciuri în Premier League pentru Manchester City, grupare la care evoluează din 2015 şi cu care a devenit campion al Angliei în acest sezon, şi alte 3 cu fosta sa echipă, Chelsea Londra, în sezonul 2013/2014.

Citește mai multe despre eRIC cANTONA, Kevin de Bruyne și Premier League pe Libertatea.

Comentarii