MENIU CAUTĂ
27 Iul. 2018 22:53

Liga 1 la fotbal, etapa 2. FC Botoșani – Hermannstadt Sibiu 2-0. Moldovenii, la prima victorie în noul sezon

Distribuie

Liga 1 la fotbal, etapa 2. FC Botoșani - Hermannstadt Sibiu (vineri, ora 21.00, Digi Sport, Telekomsport, Look). Ardelenii visează la primul punct în deplasare.

FC Botoșani – AFC Hermannstadt 2-0

Antrenor Costel Enache a remarcat jocul sigur al echipei sale din partida cu Hermannstadt: „A fost un joc bun, băieţii au controlat extraordinar partida, probabil că am exagerat eu puţin cu reacţiile, însă adevărul este că n-am avut emotii la poarta noastră. Ştiam că va fi un meci între două echipe de nivel apropiat, însa m-am simţit în siguranţă la jocul de azi. Vreau să îmi felicit baieţii pentru că şi-au creat ocazii cât în tot campionatul trecut”.

„Aş vrea să remarc spiritul nostru de echipă şi de grup, pentru că eu consider că asta este forţa noastră în acest moment, iar unitatea ne face mai puternici. Ne-am pregătit special pentru faze fixe, ştiam ceea ce joacă ei şi că pun de regulă mult accent pe aceste faze. Ne-am apărat bine şi ne-a ieşit”.

„Hervin Ongenda a intrat pentru că el poate ajuta deja echipa. Nu l-am introdus ca să impresioneze pe cineva anume. E un jucător cu o calitate deosebită, trecut pe la PSG, fost internațional de tinere, şi, chiar dacă este în urmă cu pregătirea fizică, pentru 20-30 minute cât a jucat astăzi a compensat prin viziune şi calitate tehnica. Ongenda este un fotbalist care creaza emulaţie şi sunt convins că ne va ajuta mult!”, a conchis Enache.

”Am făcut o partidă slabă, dar, chiar şi aşa, am luat goluri nepermise, din două faze fixe. Chiar dacă Botoşani a fost mai bună decât noi, am avut şansele noastre, la 0-0 şi 0-1. Când faci greşeli, adversarul nu te iartă. Trebuie să lăsăm nasul jos şi să trecem la treabă, pentru că astăzi am fost fricoşi şi nu înţeleg această teamă. Am fost dominaţi la toate capitolele”, a declarat și Alexandru Pelici, la Telekom Sport.

Au marcat: Dumitraș (44), Roman II (77)

FC Botoşani: Pap – Dumitraş, Burcă, Miron, Soiledis – Rodriguez, Oaidă – M. Roman I, L. Fulop (71 Ongenda), Golofca (90 Papa) – M. Roman II (78 Chitoșcă) Antrenor: Costel Enache

AFC Hermannstadt: Căbuz – Coman, Pârvulescu, Dandea, Tătar – Antonov, Dâlbea – Petrescu (81 Herghelegiu), Rusu (75 Tsomou), Curtean (46 NKololo) – Blănaru. Antrenor: Alexandru Pelici

Arbitru: Ionuț Coza (Cernica, Ilfov)


Cele două echipe au pornit bine campionatul: FC Botoșani a încurcat-o pe campioana CFR Cluj chiar în Gruia. Iar Hermannstadt a învins revelația din play-out-ul din sezonul trecut, Sepsi Sfântu Gheorghe.

„Ne aşteaptă un joc destul de greu. E clar că trebuie să tindem spre victorie, asta trebuie să declarăm, pentru că trebuie să ne menţinem statutul.

Acea victorie poate veni doar dacă suntem conştienţă că efortul de la Cluj trebuie făcut din nou, atitudinea, determinarea şi spiritul de sacrificiu pe care jucătorii le-au avut la Cluj trebuie să fie măcar la acelaşi nivel altfel ne va fi foarte foarte greu, pentru că am văzut, ceea ce ştiam dinainte de jocul din prima etapă, un Hermannstadt omogen, o echipă cu entuziasm, cu emulaţie, cu foarte bună organizare defensivă, cu o calitate bună la contraatacuri, o echipă care poate surprinde în orice moment la faze fixe.

Ne aşteaptă un joc greu şi, din punctul meu de vedere Hermannstadt este o echipă bună a campionatului, care va face probleme multor echipe”, afirmat Costel Enache, antrenorul moldovenilor.

Liga 1 la fotbal, etapa 2. FC Botoșani – Hermannstadt Sibiu. Pelici: „Să scoatem maximum”

”Va fi un meci greu, ca toate celelalte, de fapt. Luăm fiecare meci în parte și încercăm să scoatem maximum de fiecare dată. Întâlnim o echipă bună, care a fost surpriza Ligii 1, în turul sezonului precedent. A jucat în cele din urmă în play-out, dar a terminat pe locul secund, după Dinamo. Botoșaniul are un antrenor care poate fi luat drept exemplu, drept model, atât din punct de vedere profesional, cât și ca om”, a declarat Alexandru Pelici.

”Îl cunosc foarte bine pe antrenorul Botoșaniului, pe Costel Enache. Am fost colegi la cursurile Pro. De-abia aștept să îl reîntâlnesc”, a mai spus Pelici.
 


Citește și CORESPONDENȚĂ DIN GRECIA/Un zâmbet mai puternic decât moartea. Lecția Zorba sau bunicul care și-a smuls nepotul din ghearele flăcărilor și-a fugit cu el în mare

Citește mai multe despre enache, FC Botoşani, Hermannstadt Sibiu și Liga I pe Libertatea.

Comentarii