Mergi direct la conținut »
LIGA I LA FOTBAL / Situație explozivă la LPF: ^compania care deține drepturile TV s-ar fi împrumutat la bancă de 30.000.000 de euro!
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > LIGA I LA FOTBAL / Situație explozivă la LPF: ^compania care deține drepturile TV s-ar fi împrumutat la bancă de 30.000.000 de euro!

LIGA I LA FOTBAL / Situație explozivă la LPF: ^compania care deține drepturile TV s-ar fi împrumutat la bancă de 30.000.000 de euro!

Intră LPF în faliment? Liga I la fotbal este pe buza unei gropi în care ar putea cădea în 2015. Iar o mare parte din vină pentru situația actuală o poartă liga, organizatoarea competiției interne, care a încheiat un parteneriat păgubos cu o firmă din Malta, căreia i-a cedat, fără licitație, drepturile TV pentru următorii cinci ani. În acest moment, drepturile TV înseamnă bugetul formațiilor noastre în proporție de 80 la sută. Numai că pe piața media au apărut informații că firma respectivă nu-și va mai putea respecta obligațiile contractuale. Surse apropiate LPF susțin că Sky Broadcast LTD ar fi luat de la o bancă un credit de 30.000.000 de euro. Și n-ar fi înapoiat nimic, motiv pentru care instituția bancară respectivă l-a trecut la pierderi asumate.

Prietenii din Anglia ai lui ”Arpi”

Cum s-a ajuns ca o companie cu proprietari din Anglia, dar care își are sediul în paradisul fiscal din Malta, să facă regulile în România? În primă fază, britanicii au dorit să investească în Ucraina, dar la vecini a început războiul. Speriați de situația politică instabilă din țara vecină, au bătut în retragere, orientându-se către piața românească. Ajutați de Arpad Paszkany, care deținea posturile Look TV și Transilvania Live, englezii au bătut pe porțile LPF. Compania Intel Sky Broadcast LTD are în spate niște proprietari care s-au rupt de ”Sky”, firma care deține drepturile TV în Premier League. Fără licitație, compania a câștigat drepturile TV din Liga I pentru următorii cinci ani, angajându-se să ofere câte 27,5 milioane de euro pe sezon.

S-a plătit doar prima rară

Din obligațiile contract s-a plătit doar prima tranșă, adică jumătate din sumă. Pentru restul de până la 27,5 milioane de euro sunt doar promisiuni. Oricum, plata trebuie făcută, conform înțelegerii, între 15 ianuarie și 1 februarie 2015. Gino Iorgulescu, șegul ligii, le-a garantat șefilor de cluburi că banii le vor intra în conturi la data stabilită. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în cel de-al doilea an de contract, fiindcă nu este sigur că Intel Sky Broadcast LTD are disponibili alte 27,5 milioane de euro. Fiindcă nu mai face față, Look a început să mărească prețurile, abonații Orange fiind siliți de la 1 noiembrie să achite 5 euro în plus.

Look ocupă poziții codașe

Portalul reportervirtual.ro a publicat deunăză topul celor mai rușinoase televiziuni din România, posturi la care nu se încumetă să se uite mai nimeni. Pe pozițiile din spate se regăsesc Look Plus și Look TV, aflate pe locurile 55, respectiv 56. Look Plus și Look TV sunt cele care dețin drepturile de difuzare a meciurilor din Liga I, campionatul românesc de fotbal, cu mențiunea că acestea nu au fost preluate cabliștii de la RCS-RDS, compania care deține cea mai mare cotă de piață în acest domeniu. Iată cam câtă lume se uită (mai bine zis nu se uită) la aceste trei televiziuni românești, conform site-ului indicat: Look Plus (rating 0,03% – 5.000 de telespectatori în medie/ minut la nivel național); Look TV (rating 0,03% – 5.000 de telespectatori în medie/ minut la nivel național).

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close