Mergi direct la conținut »
Mircea Lucescu este pe picior de plecare de la naționala Turciei. Așteaptă ofertă din China
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Mircea Lucescu este pe picior de plecare de la naționala Turciei. Așteaptă ofertă din China

Mircea Lucescu este pe picior de plecare de la naționala Turciei. Așteaptă ofertă din China

Afectat de criticile presei de pe Bosfor, antrenorul român Mircea Lucescu (73 de ani) ia în calcul despărțirea de naționala de fotbal a Turciei înainte de expirarea contractului, în noiembrie 2019, tentat de o aventură în China, unde miliardele atrag nume imense din fotbalul mondial.

De Viorel Tudorache,

Surse apropiate lui „Il Luce” au dezvăluit pentru Libertatea că tehnicianul ar fi dispus să pună capăt colaborării cu federația turcă până la începutul preliminariilor Euro 2020, afectat de atacurile concertate la care este supus după ratarea calificării la CM 2018 și retrogradarea în Seria C din Liga Națiunilor. „Simte că nu mai este dorit și ar vrea să plece. Vrea să prindă un contract în China”, susțin oameni din anturajul lui Mircea Lucescu.

În preliminariile Euro 2020, Turcia face parte din grupa H, alături de Franța, Islanda, Albania, Moldova și Andorra.

Turcii ar fi putut rămâne fără Mircea Lucescu chiar după tragerea la sorți. „Sunt fericit că nu am căzut cu România. I-am zis lui Răzvan: „Dacă picam cu România îmi dădeam demisia, nu puteam să fac asta. Mă ţineam de cuvânt!”, a spus Il Luce, care potrivit ediţiei 2017 a TOP 300 Capital avea o avere estimată de 32 de milioane de euro.

Il Luce ar avea parte de un duel inedit în preliminarii, cu Moldova, care este pregătită de Alexandru Spiridon, fostul său secund timp de 13 ani la Șahtior Donețk și la Zenit Sankt Petersburg, .

Ca selecționer al Turciei Mircea Lucescu are un salariu anual de 3,5 milioane de euro, iar pentru calificarea la Euro 2020, adică obiectivul stabilit de federaţia turcă, „Il Luce” are promis un bonus de 500.000 de euro. Potrivit presei turce, antrenorul român poate fi demis oricând, fără să fie despăgubit.

«Am muncit 15 ani la casă. Unde vor sta acum copiii mei?». Situație dramatică la Cumpăna, oamenii sunt disperați
Recomandări

«Am muncit 15 ani la casă. Unde vor sta acum copiii mei?». Situație dramatică la Cumpăna, oamenii sunt disperați

În campionatul Chinei activează doi antrenori români: Cosmin Olăroiu, 7 milioane de dolari pe an la Jiangsu Suning (locul 5), și Dan Petrescu, 3 milioane de dolari la Guizhou Zhicheng, ultima clasată.

Cosmin Contra a antrenat și el în China, în 2015, la Guangzhou R&F, unde a încasat peste două milioane de euro pe an.

FOTO: Hepta


Citește și: EXCLUSIV/ „Poliția nu m-a căutat niciodată în trei ani!”. Libertatea l-a găsit în Anglia pe tânărul care a văzut cum comisarul a lovit-o pe Ana pe zebră. Șoferul-comisar s-a dus acasă la tatăl acestuia, și el martor, ca să-i influențeze!

Close
Închide
  Close