De Ciprian Iana,

Federaţia internaţională a acceptat plângerea, confiscând la finalul cursei de la MP al Japoniei comenzile electronice şi volanele utilizate de Ricciardo şi Hulkenberg, în aşteptarea unei anchetei mai aprofundate.

Astfel, cele două monoposturi Renault care au participat la Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei de la Suzuka au fost descalificate, echipa franceză pierzând cele nouă puncte după clasările lui Daniel Ricciardo şi Niko Hulkenberg pe locurile 6, respectiv 10, a anunţat Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), citată de AFP..

În urma celor două descalificări, pilotul lui Racing Point, Lance Stroll, şi cel al lui Toro Rosso, Daniil Kviat, au intrat în puncte după ce au promovat pe locurile 9, respectiv 10 în noul clasament al cursei din Ţara Soarelui Răsare.

De asemenea, pilotul Ferrari, Charles Leclerc, a câştigat un loc (6), la fel ca şi Pierre Gasly de la Toro Rosso (7) şi Sergio Perez de la Racing Point (8), notează Agerpres.

Renault a anunţat că a luat act de sancţiunea FIA. Dar „luând în considerare subiectivitatea aprecierii unui sistem precum asistenţa în pilotaj şi disparitatea sancţiunilor din ultimele cazuri, echipa Renault F1 va studia calea de urmat în termenul permis de FIA”, au precizat francezii într-un comunicat.

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”
GSP.RO

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări
HOROSCOP

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări