Mergi direct la conținut »
Naționalele de volei ale României au cucerit Silver League!
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Naționalele de volei ale României au cucerit Silver League!

Naționalele de volei ale României au cucerit Silver League!

Echipa masculină de volei a României a câştigat competiţia Silver League, duminică, după ce a învins selecţionata Greciei, cu scorul de 3-0 (25-21, 25-23, 25-21), în Sala Polivalentă din Alexandria, în manşa secundă a finalei.

Tricolorii, învingători cu 3-2 în prima manşă, au obţinut victoria într-o oră şi 26 de minute.

Cei mai buni jucători ai echipei antrenate de Dănuţ Pascu au fost Mihai Gheorghiţă, cu 15 puncte, Rareş Bălean, 14 puncte, Răzvan Mihalcea, 10 puncte, şi Robert Adrian Aciobăniţei, 8 puncte. De la oaspeţi s-a remarcat Nikos Zoupani, 18 puncte.

România a promovat în urma acestui succes în ediţia 2020 a Golden League. România a câştigat Silver League şi la feminin, după o finală cu Slovenia.
———–

Echipa feminină de volei a României a câştigat competiţia Silver League, după ce a învins dramatic formaţia Sloveniei în manşa a doua a finalei, cu scorul de 3-0 (25-22, 25-14, 25-17) şi 15-12 în ”setul de aur”, vineri, în Sala Polivalentă din Alexandria, informează agerpres.ro.

Învinse în Slovenia cu 3-1, în prima manşă a finalei, româncele au reuşit să se impună fără probleme în cele trei seturi şi au dus meciul la ”setul de aur”, în care jocul a căpătat accente dramatice. Tricolorele au condus după primele puncte, Slovenia a egalat, 4-4, iar apoi a preluat iniţiativa, desprinzându-se pe tabelă la 9-5 şi 10-7. România a revenit remarcabil şi a egalat, 10-10, iar apoi a trecut în avantaj, 11-10. Slovenia a echilibrat scorul, 11-11, dar echipa antrenată de Luciano Pedulla a reuşit trei puncte consecutive şi a tranşat soarta meciului, câştigând după o oră şi 23 de minute de joc efectiv.

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni
Recomandări

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni

Adelina Budai-Ungureanu, cu 21 de puncte, a fost cea mai bună jucătoare a echipei noastre, din care s-au mai remarcat Roxana Iancu (13 puncte), Ariana Pîrv (13) şi Francesca Alupei (12). Lana Scuka s-a evidenţiat de la învinse, cu 10 puncte.

Meciul a fost arbitrat de ungurul Laszlo Adler şi de bulgarul Aleksandar Vinaliev.

Prin această victorie, România a obţinut şi biletul pentru ediţia din 2020 a Golden League.

Duminică, echipa masculină a României va juca meciul al doilea al finalei Silver League, contra Greciei, la Alexandria, după 3-2 în deplasare. Ambele echipe ale României sunt calificate la Campionatele Europene de anul acesta.

Close
Închide
  Close