Mergi direct la conținut »
Nicolae Stanciu este optimist, înaintea meciurilor cu Norvegia și cu Malta din preliminariile Euro 2020: ”Obligatoriu șase puncte!”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Nicolae Stanciu este optimist, înaintea meciurilor cu Norvegia și cu Malta din preliminariile Euro 2020: ”Obligatoriu șase puncte!”

Nicolae Stanciu este optimist, înaintea meciurilor cu Norvegia și cu Malta din preliminariile Euro 2020: ”Obligatoriu șase puncte!”

România se află în fața unui dublu examen care trebuie trecut ”cu brio” pentru ca șansele de calificare la Euro 2020 să rămână intacte. Tricolorii vor juca în deplasare împotriva Norvegiei (7 iunie) și a Maltei (10 iunie) în preliminariile CE.

De Ciprian Iana,

După o victorie și o înfrângere în ”dubla” precedentă cu Suedia și cu Feroe, elevii lui Cosmin Contra nu mai pot face pași greșiți într-o grupă în care Spania pornește drept favorită certă la calificare. Conștient de acest lucru, Nicolae Stanciu, 26 de ani, anunță că el și colegii lui nu ”visează” decât la victorie, în jocul programat vineri, la Oslo.

”Selecționerul Cosmin Contra va ști, cu siguranță, ce tactică să aleagă cu Norvegia. Sper să venim acasă cu trei puncte”, a declarat Stanciu la FRF TV. Mijlocașul de la Al Ahli (Arabia Saudită) a continuat: ”Clar, nu subestimăm Norvegia, dar nici nu ne considerăm slabi, deși nu suntem la nivelul ”Generației de Aur”. Suntem o generație foartă bună, avem atitudine, sper să luăm cele trei puncte cu Norvegia”.

Nicolae Stanciu este optimist: ”Dacă jucăm rapid și pe jos vom putea să-i surprindem pe norvegieni!”

Aflat în fața celui de-al 31-lea joc în tricoul echipei naționale, Nicolae Stanciu a făcut și calcule de calificare la Euro 2020. ”Ne trebuie obligatoriu șase puncte cu Norvegia și cu Malta. Ne așteaptă un meci greu cu Norvegia, dar suntem optimiști. Am văzut meciul nordicilor cu Spania, dar și cel cu Suedia. În ambele, Norvegia a jucat bine”, a precizat Stanciu.

Despre tactica ”ideală” pentru a îngenunchia o formație masivă, fostul mijlocaș de la FCSB este categoric: ”Dacă jucăm rapid și pe jos vom putea să-i surprindem pe norvegieni!”. Ultimul joc cu Norvegia, 1-1, la Oslo, în iunie 2003 (în preliminariile CE 2004), s-a lăsat cu un scandal imens, după ce arbitrul slovac Lubos Michel a inventat un penalty pentru nordici la 1-0 în favoarea tricolorilor. Și din cauza acestui rezultat, coroborat cu ”drama” din Danemarca (2-2), România a ratat participarea la turneul final din Portugalia. 


Reuniune convocată de urgenţă în Ucraina după apariţia unui video propagandistic cu o presupusă anexare a Bucovinei de către România

Close
Închide
  Close