Mergi direct la conținut »
CUTREMURĂTOR. O fotbalistă a fost OBLIGATĂ să se DEZBRACE în faţa mai multor bărbaţi!
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > CUTREMURĂTOR. O fotbalistă a fost OBLIGATĂ să se DEZBRACE în faţa mai multor bărbaţi!

CUTREMURĂTOR. O fotbalistă a fost OBLIGATĂ să se DEZBRACE în faţa mai multor bărbaţi!

În 2008, Genoveva Anonma a fost declarată cea mai bună jucătoare la Cupa Africii la fotbal, competiţie găzduită de Guineea Ecuatorială. În vârstă de 19 ani pe atunci, ea a fost supusă unei mari umilinţe despre care a ţinut să vorbească deunăzi.

Cum adversarele Genovevei au fost surprinse de vivacitatea ei, unele dintre ele au pretins că este bărbat… Din acest motiv, oficialii Confederaţiei Africane de Fotbal i-au cerut să-şi dovedească identitatea sexuală. ”Mi-au cerut să-mi scot hainele în faţa lor şi a colegelor de echipă. Mă aşteptam să merg la un spital. Nimeni nu a sărit în apărarea mea. Am fost bulversată, deprimată. Am început să plâng. M-am simţit atît de umilită, însă cu timpul am reuşit să depăşesc acel moment”, a declarat fotbalista pentru BBC.

Născută pe 19 aprilie 1989, la Malabo, în Guineea Ecuatorială, Genoveva Anonma Nze are 32 de selecţii şi 18 goluri la echipa naţională. Evoluând pe postul de mijlocaş, ea a câştigat Cupa în ţara ei natală, cu Aguilas Verdes din Malabo, şi titlul de campioană a Germaniei, cu 1. FFC Turbine Potsdam, în 2012, când a fost şi golghetera competiţiei.

Close
Închide
  Close