Mergi direct la conținut »
Pele a fost operat la un spital din Sao Paulo pentru extirparea unui calcul renal. A fost externat
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Pele a fost operat la un spital din Sao Paulo pentru extirparea unui calcul renal. A fost externat

Pele a fost operat la un spital din Sao Paulo pentru extirparea unui calcul renal. A fost externat

Fostul mare fotbalist brazilian Pele a părăsit luni, 15 aprilie, spitalul din Sao Paulo unde a suferit o intervenţie pentru eliminarea unui calcul renal, în urmă cu două zile, a anunţat clinica, potrivit AFP.

De Andreea Radu,

”Pacientul Edson Arantes do Nascimento a părăsit spitalul în această dimineaţă”, a anunţat, simplu, la începutul amiezii, Spitalul ”Albert Einstein”, într-un buletin medical.

ACTUALIZARE 13 aprilie. Legenda fotbalului brazilian Pele va rămâne „încă una sau două zile sub observaţie” în spitalul din Sao Paulo unde a fost internat marţi, după şase zile de spitalizare la Paris din cauza unei infecţii urinare, a anunţat, vineri, consilierul fostului mare jucător, citat de AFP.

„Pele este bine, dar va mai rămâne sub observaţie încă o zi sau două”, a precizat într-un mesaj pe WhatsApp consilierul fostului jucător în vârstă de 78 de ani, fără să precizeze însă dacă acesta a suferit o intervenţie pentru eliminarea unui calcul din uretra stângă.

Spitalul Albert Einstein nu a publicat vineri raportul privind starea de sănătate a fostului campio mondial (1958, 1962, 1970), dar unitatea medicală precizase joi că starea clinică a lui Pele rămâne „stabilă”.

Pele, în vârstă de 78 de ani, va trece printr-o intervenție chirurgicală pentru extragerea unei pietre la rinichi, au transmis doctorii brazilieni, potrivit straitstimes.com.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

„Testele au arătat prezența calculilor renali în uretra stângă și operația de extragere este programată pe parcursul șederii lui în spital, fără să fie stabilită data exactă”, au transmis reprezentanții spitalului din San Paulo.

Starea de sănătate a brazilianul este stabilă și, în general, bună, din punct de vedere clinic, au mai spus medicii.

Pele a fost internat pe 3 aprilie la spitalul american din Neuilly, o clinică pentru celebrităţi de la periferia Parisului. Deşi se preconiza ca externarea lui să aibă loc mai devreme, Pele a rămas în spital din motive de „precauţie”, conform anunţului făcut atunci de consilierul său.

Sănătatea şubredă a celui supranumit „O Rei” (Regele), singurul jucător care a câştigat de trei ori Cupa Mondială (1958, 1962 şi 1970), este un subiect de îngrijorare în mod constant.

Foto: EPA


EXPERIMENT ȘOCANT. Cum reacționează românii când sunt martori la o situație de discriminare și hărțuire – VIDEO


 

Close
Închide
  Close