Reprezentantul cluburilor din Liga a II-a în Comitetul Executiv al FRF, Ștefan Stana, a fost primul care s-a prezentat joi la audierile procurorilor DIICOT. El a făcut parte din Comitetul Executiv al FRF și în perioada anchetată de autorități.

La ieșirea de la întâlnirea cu procurorii, Stana a declarat că nu crede că va mai fi chemat la DIICOT și că discuțiile au durat doar cinci minute. El a menționat că nu se pricepe la construcții și că membrii Comitetului Executiv doar au fost informați de construirea bazei Buftea. „Au fost discuții de cinci minute. Noi am fost informaţi că se va face această construcţie, din bani veniţi de la FIFA, şi atâta tot. Nu mă pricep la chestia asta, eu sunt profesor de educaţie fizică. Dacă eram constructor sau altceva, puteam spune mai multe despre această construcţie. Au fost oameni care s-au ocupat de aceste probleme, dumnealor ştiu mai bine”, a spus Stana.

Ștefan Stana este președintele clubului din Liga a II-a ACS Berceni. 

Un alt audiat în acest dosar a fost Dumitru Costin,  șeful AFAN în acea perioadă. „Am plecat în 2013 din Comitetul Executiv al FRF pentru că am considerat că la vremea respectivă FRF nu și-a apărat corect șansele într-un litigiu. Mi s-a părut nefiresc și deja aveam impresia că fac parte dintr-o adunătură de proști, care iau decizii astăzi, iar mâine sunt răstălmăcite la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. De atunci mi-am spus că nu mai am ce să caut acolo. În opinia mea, investițiile au fost insuficient de transparente, la fel ca aproape toate proiectele investiționale”, a precizat Costin.

Luni, la sediul DIICOT se va prezenta fostul președinte al FC Dinamo Cristi Borcea, în prezent în închisoare din cauza „Dosarului Transferurilor”. După ce procurorii vor termina lista membrilor Comitetului Executiv, la audieri va fi citat fostul președinte al FRF, Mircea Sandu.

Procurorii DIICOT au deschis un nou dosar in fotbalul romanesc dupa suspiciuni ca fostii oficiali ai Federatiei Romane de Fotbal ar fi deturnat 1 milion de dolari. Banii ar fi provenit de la forurile continentale, ar fi fost trecuti prin diverse firme si astfel ar fi fost spalati.

Primele persoane audiate de DIICOT au fost foștii membri ai Comitetului Executiv al FRF Patrițiu Abrudan, Iuliu Mureșan și Cornel Șfaițer. Ieri s-au prezentat la întâlnirea cu autoritățile fostul președintele al LPF, Dumitru Dragomir, și Paul Costaș.

RĂZVAN BURLEANU, președinte FRF (EXCLUSIV pentru Dolce Sport)
„Ce se intamplă acum e o consecința a unui management pe care… mă chinui să-i găsesc un atribut potrivit, astfel încât să nu trezesc dezbateri. Deci să-i spunem lipsa de interes a dezvoltării fotbalului românesc. L a solicitarea anchetatorilor, am pus la dispoziție tot ce mi s-a cerut. Și voi susține in continuare această anchetă. Dacă este să mă refer la situația dezastruoasă pe care am găsit-o la FRF, pare a fi o consecința. Te așteptai ca asemenea lucruri să apară. Vorbim de o anchetă îndreptata impotriva vechii conduceri a FRF, în care sunt acuzați că fac parte dintr-un grup de crimă organizată”

MIRCEA SANDU, ex-președinte FRF (EXCLUSIV pentru Dolce Sport)
„Nu am primit nimic din partea DIICOT! Am văzut și eu la televizor, mai mult nu știu nimic. Cu ce puteam să facem centrul de la Buftea, dacă nu cu bani veniți de la UEFA? Federația ca societate privată nu a făcut niciodată deturnări de fonduri. Plângerea asta este din făcută de actuala conducere a Federației! Au avut-o o temă probabil și nici nu mă interesează. Nu am cu cine să discut în această zonă. Este o problemă pe care o anchetează cineva și o să vedem despre ce e vorba. Vă asigur că nici un membru al Comitetului Executiv nu are nici o legătură cu privire la spălare de bani sau așa ceva! Nu s-a folosit nici un leu de la bugetul statului român, totul s-au folosit din bani privați!”.