Mergi direct la conținut »
Petrolistul Astafei, donație importantă pentru o profesoară ce se luptă cu o boală necruțătoare
Sport Libertatea > Sport

Petrolistul Astafei, donație importantă pentru o profesoară ce se luptă cu o boală necruțătoare

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Miercuri, 06 mai 2015, 13:10

Ştefania Albu (58 de ani), o profesoară de matematică din Ploieşti, diagnosticată cu o boală cruntă - cancer la sân, stadiul IV cu multiple metastaze - are nevoie urgent de ajutor. Un fotbalist a sărit imediat în sprijinul încercatului dascăl.

Ad placeholder

„Ceva din dragostea şi jertfa ei a trecut şi trăieşte în noi toţi, cei care o cunoaştem. Mamă a doi copii, profesoară de matematică energică şi dedicată, diriginte şi părinte sufletesc pentru generaţii întregi de elevi, director de şcoală pentru o vreme, Ştefania Albu s-a dăruit întotdeauna pe sine pentru binele celorlalţi. Nu s-a cruţat. A dăruit mereu: timp, suflet, încredere, sfat, forţă şi bucurie de viaţă, putere de luptă, dragoste. Dar undeva, înăuntrul unui trup sensibil care se consuma odată cu sufletul înveşmântat în iubire, creştea sâmburele unei încercări. Boala se întindea tăcut, perseverent. Abia în octombrie 2014 avea să iasă la lumină. Diagnosticul – limpede pentru medici – este tulburător pentru noi, cei care o iubim. Cancer de sân, stadiul IV cu metastaze la plămâni, oase şi undeva intre inimă şi plămâni – în spaţiul mediastinal. Nu se mai pune problema operaţiei. Rezultatul biopsiei dezvăluie faptul că este o celulă greu de prins, de vânat, de oprit. Triplu negativ, ceea ce înseamnă că boala nu poate fi tratată sau măcar ţinută în loc cu medicamente hormonale (pastile). Rata de multiplicare a celulei este de 80%. Singurul tratament standard disponibil este chimioterapia. Peste ea încep să se rostogolească termeni medicali, lungi serii de tratament, efecte secundare din ce în ce mai severe. Lupta cu boala devine epuizantă. Dar şi-o asumă cu curaj, cu credinţă, cu răbdare”, e strigătul de disperare al soțului Gabriel Albu, cunoscut profesor la Univeristatea Petrol şi Gaze din Ploieşti.

img_35551

Dascălul Ștefania Albu.

”Cineva ne vorbeşte la un moment dat despre clinica doctorului Burzynski din Statele Unite. O clinică unde se folosesc terapii ţintite împotiva diferitelor tipuri de cancer. E suflul nostru de speranţă. Parcă prindem aripi. Traducem rapid documentele medicale şi le trimitem la clinică. Ni se răspunde că Dr. Burzynski a mai tratat pacienţi cu un astfel de diagnostic obţinând rezultate bune. Dar pentru a ajunge la clinica din Houston, Texas, pentru efectuarea unui complex test genetic, pentru elaborarea unui plan de tratament personalizat şi primele tratamente ţintite este nevoie de 50.000 $. Şi-atunci, ne-am gândit la cei cu inima mare şi care vor să ne fie alături. Orice gând bun, informaţie, răspândire a acestui mesaj printre prieteni şi sumă de bani ne pot fi de folos pentru a-i oferi speranţă ei şi nouă, celor din viaţa cărora face parte”, adaugă încercatul soț.

Până una-alta, s-au strâns ceva bani. Au donat elevi, colegi, prieteni, suporterii care au fost prezenți la meciurile echipei Asesoft, și, un caz mai special, Victoraș Astafei, mijlocaș la Petrolul Ploiești, căpitan al echipei la un moment dat. Chiar dacă echipa sa e într-o situaţia mai complicată, fotbalistul şi-a oferit imediat sprijinul.

Ad placeholder

Până pe 30 aprilie, se adunaseră 41.335,35  de lei, 1.450 de euro si 2.090 $, în total aproape 14 000 $, din totalul celor 50.000 necesari.

”A aflat despre caz de la o elevă de-a noastră, prin intermediul unui site de socializare. A donat imediat o sumă importantă”, au declarat surse apropiate încercatei familii.

dsc_6836

Ștefania Albu și elevii ei.

 

Sumele de bani pot fi donate în conturile:

LEI:     RO60INGB0000999904942563

EURO: RO81INGB0000999904942573

USD:   RO97INGB0000999904942576

SWIFT: INGBROBU

Banca: ING Bank

Titular cont: Stefania Albu

UN INTERVIU AMPLU, EMOȚIONANT, CU VICTOR ASTAFEI, AICI.

POVESTEA CARIEREI MIJLOCAȘULUI, AICI.

Ad placeholder
Declarație de dragoste în direct pentru Alexa. Anamaria Prodan a recunoscut: "Laur știe!”
PARTENERI - GSP.RO
Declarație de dragoste în direct pentru Alexa. Anamaria Prodan a recunoscut: "Laur știe!”
Ce dramă pentru Carmen Iohannis. Soția președintelui, momente tulburătoare. E oribil ce i s-a întâmplat
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Ce dramă pentru Carmen Iohannis. Soția președintelui, momente tulburătoare. E oribil ce i s-a întâmplat
Horoscop 13 iulie 2020. Gemenii au capacitatea de a se concentra pe ce îi interesează
HOROSCOP
Horoscop 13 iulie 2020. Gemenii au capacitatea de a se concentra pe ce îi interesează
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close