Mergi direct la conținut »
Olteanca din Canada care a depășit-o pe Halep! Bianca Andreescu face yoga cu mama ei, iar bunica se roagă pentru ea
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Olteanca din Canada care a depășit-o pe Halep! Bianca Andreescu face yoga cu mama ei, iar bunica se roagă pentru ea

Olteanca din Canada care a depășit-o pe Halep! Bianca Andreescu face yoga cu mama ei, iar bunica se roagă pentru ea

Este senzația anului până acum în tenisul mondial feminin. Bianca Vanessa Andreescu (18 ani) a doborât nume de referință în 2019, Caroline Wozniacki, Venus Williams, Garbine Muguruza, nimicită în sferturile de la Indian Wells, scor 6-0, 6-1, iar ascensiunea tinerei de doar 18 ani este uluitoare. În această dimineață, Bianca Andreescu a eliminat-o Elina Svitolina, ajungând în finala Indian Wells unde o va înfrunta pe Kerber.

De Eduard Apostol,

Tânăra reprezintă Canada, acolo unde s-a și născut, mai exact în orașul Mississauga, Ontario. Sportiva, care va împlini 19 ani la jumătatea lunii iunie, are origini românești. Părinții, Maria și Nicu, s-au mutat peste Ocean atunci când ea a venit pe lume, dar Bianca și-a petrecut o bună parte din copilărie la Pitești, unde a făcut grădinița, școala primară și primii pași în tenis.

A început sportul care i-a dat un nume pe mapamond la doar 7 ani, aceasta după ce a mai cochetat cu fotbalul, înotul și gimnastica. Bianca și familia ei aveau să se întoarcă în Canada, iar de aproape cinci ani este în lotul naționalei acestei țări.

Familie de olteni din Vaideeni

Originile familiei sunt oltenești, părinții fiind dintr-un sat, Vaideeni, de lângă Horezu, “capitala olăritului” din România. Bunica tinerei stele a tenisului locuiește în micuța localitate vâlceană și, credincioasă, se roagă zilnic pentru ca nepoata ei să fie sănătoasă și să devină un nume celebru în sport.

Domnișoara Andreescu nu și-a uitat originile și de fiecare dată a mulțumit fanilor din Canada și din România pentru susținere, ea care este cea mai tânără sportivă ajunsă în semifinalele prestigiosului Indian Wells, un turneu Premier Mandatory. Bianca a dezvăluit ce-o ajută să progreseze, în viață și în carieră. Yoga și meditația.

Vizualizare creativă

Poveste lui Gheorghe Drăguț care a trăit mereu cu moartea la poartă. Cum s-a vindecat de cancerul la ficat
Recomandări

Poveste lui Gheorghe Drăguț care a trăit mereu cu moartea la poartă. Cum s-a vindecat de cancerul la ficat

“Mama m-a familiarizat cu meditația încă de când eram foarte mică. Aveam 12 ani. De atunci fac meditație și practic yoga. Mama este «my rock», stânca mea, punctul meu de susținere, tot ce am. Lucrez și la partea fizică, dar și la cea mentală, pentru că ea controlează întregul corp”, a povestit ea.

Tânăra preferă o formă de meditație de tip “vizualizare creativă”, un tip de exercițiu ce presupune proiectarea mentală a imaginii țintelor pe care le urmărește.

“În fiecare dimineață, după ce mă trezesc, primul lucru pe care îl fac este să meditez. Mă ajută să iau un start bun. Nu-mi deschid telefonul, nimic, pentru a nu fi prea aglomerată. Îmi acord 15 minute în fiecare zi pentru a mă pune în armonie cu corpul, cu mintea mea. Vizualizez că am o zi bună, de pildă, chestii dintr-astea”, le-a explicat ea jurnaliștilor.

Superstiții

Ca orice oltean, Bianca Andreescu are mai multe superstiții. Un elastic de păr spiralat deasupra cotului drept, nu la încheietură, și uneori miroase dintr-un borcan când schimbă terenul! “N-o să-mi dezvălui niciodată secretul”, a replicat ea amuzată. “Am niște cuvinte-cheie scurte, pe care să le am în cap înainte de a servi, înainte de a returna. Încerc doar să mă încurajez. De pildă, zic: «Prinde și lovește!»”, a explicat Bianca Andreescu.

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze
Recomandări

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze

Pe 1 ianuarie 2019, a băut un pahar de șampanie și și-a șoptit în gând că va fi anul ei. Întotdeauna s-a ținut de promisiunile pe care și le-a făcut!

“Am discutat cu Bianca acum câţiva ani, în Canada, când ne-am antrenat împreună o dată. Se descurcă minunat. Cred că aleargă foarte bine, loveşte mingea puternic şi este o luptătoare. Sunt convinsă că poate creşte mult şi curând va urca în clasament”
Simona Halep

Mesajul unei vede de la Hollywood pentru Simona Halep

A întrecut-o pe Halep!

Andreescu are asigurate 390 de puncte pentru prezența în semifinale. Ea a adunat 1.027 de puncte și a depășit-o pe Simona Halep, care are doar 856 și e pe locul 9 în clasamentul pentru Turneul Campioanelor de la Shenzen (27 octombrie – 3 noiembrie). La acesta se califică primele 8 jucătoare cu cel mai bun punctaj obținut în sezon.

 

Close
Închide
  Close