MENIU CAUTĂ

Reportaj acasă la FLORIN GARDOȘ, cel mai curtat stelist al momentului

Distribuie

Într-o perioadă în care Steaua se zbate să facă rost de lichidități, Florin Gardos (25 de ani) este cel mai căutat stelist pe piata transferurilor, cluburi precum Borussia Dortmund și AS Roma exprimându-și intenția de a-l achiziționa pe jucătorul cu alură de baschetbalist (măsoară 1,94 metri înălțime).

Fotbalistul originar din Satu Mare nu a făcut deplasarea în Elveția, pentru turneul echipei naționale, fiind accidentat. A profitat și a dat o fugă până acasă, unde și-a continuat recuperarea după ruptura fibrilară suferită în partida cu Petrolul, și-a revăzut prietenii, sâmbătă seară s-a distrat la nunta unui fost coleg de la Olimpia, apoi a doua zi a plecat într-o scurtă vacanță în Grecia, reunirea Stelei fiind programată pentru 13 iunie.

Acasă și-a regăsit familia, părintii și sora. Traian – alintat Puiu de către prieteni – este primul suporter al lui Florin. Nu ratează niciun meci al fiului său și are inclusiv tricou personalizat după titlul 25 cucerit de Steaua. Gardoș senior este o mână de om (măsoară doar 1,79). Aici intervine și ciudățenia familiei. Din doi părinți cu înălțimi medii (soția Dorina are 1,73 metri) a rezultat un copil înalt. De ”vină” ar fi bunicii, dar și sportul: ”L-a făcut mare”.

Traian Gardos

”Tata Puiu” i-a fost lui Florin primul antrenor, în sufrageria apartamentului din Satu Mare în care a crescut, înainte ca acest rol să fie îndeplinit, pe teren, de Iosif Kalmar și de Dacian Nastai.

”Era o perioadă când îi dădeam indicații. Nu m-a contrazis niciodată. Oricum, la meciurile lui Florin nu mișcă nimic prin casă”, spune seniorul.

Gloria fiului nu le-a modificat părinților statutul social. ”Nu ne-am schimbat deloc”.

Începuturile au fost anevoioase: ”Când era mai mic, m-am gândit să-l duc în Ungaria, ca să joace. A mers la Chiajna, la 18 ani”.

Traian Gardoș a fost prezent la meciul la care Steaua a sărbătorit titlul, cu Oțelul. ”Îmi pare rău că Gigi Becali e la închisoare, suferă toată lumea din anturajul Stelei! Să vină afară!”.

Florin este un băiat cumpătat. ”Primul lucru pe care și l-a cumpărat din banii de la Steaua a fost un apartament cu două camere în București. N-avea rost să cumpere o casă. Apoi și-a luat o mașină, un BMW. Este un băiat chibzuit, nu aruncă banii”, spune ”Tata Puiu”, fost angajat la Romtelecom, acum șomer.

Florin i-a promis părintelui său un cadou de titlu consistent: ”Mi-a cumpărat ceas, mi-a dăruit un trening… Acum mi-a promis că-mi cumpără o mașină. I-am zis sa-mi ia una care nu costă mai mult de 10.000 de euro și care nu consumă mult”.

”Se tot vorbește despre transferul lui Florin. Noi nu știm nimic, mai multe aflăm din ziare, și eu, și el. Nu-i disperat să plece. Aș vrea să meargă undeva unde să-l pot vedea la televizor! În Anglia, în Italia… În Anglia aș vrea la o echipă din Londra, Chelsea și Arsenal”.

Adoră clătitele mamei!

Florin Gardoș s-a făcut băiat mare FOTO: Gabriel Pătruț (Libertatea)

Că Florin a fost un copil obișnuit reiese și din obiceiurile pe care le avea al fragedă vârstă. ”Colecționa abțibilduri cu fotbaliști și cu mașini, de la gume Turbo. Se uitat la desene animate cu Batman, dar îi plăceau și cele cu Tom și Jerry. Nu erau titrate în română, așa că a învățat astfel engleza. I-a prins bine! Când vine acasă adoră să-i facă maică-sa clătite. Nu se îngrașă, nu pune pe el, așa e firea lui”, spune sătmăreanul, o zonă în care gusturile sunt clare: ”Cel mai bun pește e sarmaua!”.

Florin nu are prietenă, din câte știu eu, și este cuminte. La fel de cuminte a fost și în copilărie. O singură problemă am avut cu el. Ne pregăteam să merge în concediu la Sovata și a venit un venit la noi, să ne spună că i-a spart parbrizul la mașină cu mingea. I-am plătit omului parbrizul și nu era o sumă mică”, ”dă” din casă ”Tata Puiu”.

Gardoș a practicat mai multe sportul. Este se descurcă la tenis de câmp, la patinaj, dar îi stă bine și cu schiurile în picioare. Până în clasa a X-a a practicat baschet și volei. La antrenamente ajunge înghesuit ca o sardea. Povestește tatăl său: ”Aveam o Dacie, și cu ea duceam la antrenament 7-8 copii din zonă, de lângă blocul nostru. Se inghesuiau și ei cum puteau. Am cheltuit cu Florin la început, două cantonamente pe an a câte 200 de euro fiecare plus echipament… Acum se văd rezultatele. Florin are un văr, Robert Viland, care joacă fotbal la Olimpia”. 

 

 

Citește mai multe despre Florin Gardoş, Răzvan Burleanu, Algeria, Elveția, națională, Romania, Steaua și Transfer pe Libertatea.

Comentarii