Șeful Agenției Antidoping a Statelor Unite (USADA), Travis Tygart, a acuzat: ”Creșterea suspect de rapidă a prestațiilor rușilor trebuie atent monitorizată. Jucătorii ruși ar trebui supuși unor teste de o mai mare acuratețe. O creștere atât de bruscă a prestațiilor acestora față de meciurile amicale dinainte de turneul finale are nevoie de o monitorizare atentă, pentru a garanta publicului corectitudinea derulării competiției”.
”Maratoniștii” lui Cercesov au parcurs cei mai mulți kilometri după 180 de minute disputate, impresionând prin capacitatea de efort.: 118 km ay alergat jucătorii ruși în meciul de deschidere al Mondialului, cu Arabia Saudită (5-0), cel mai mult din prima etapă la acest turneu.
Citiți și Șeful Federației de Fotbal din Rusia s-a autosuspendat
FIFA a anunţat că nici un jucător rus anunţat în lotul extins al acestei naţionale pentru CM de fotbal 2018 nu a încălcat legislaţia antidoping. Anunţul a fost făcut după ce organismul internaţional a întreprins o anchetă, în urma publicării raportului McLaren, pentru a depista posibile cazuri de dopaj în rândul fotbaliştilor ruşi nominalizaţi în lista provizorie pentru participarea la turneul final.
Autorităţile ruse i-au refuzat viza jurnalistului german Hajo Seppelt, care dezvăluit dopajul de stat din Rusia, solicitată pentru a urmări Cupa Mondială de fotbal din această vară. Seppelt primise acreditare din partea FIFA pentru a transmite de la competiţia găzduită de Rusia. În decembrie 2014, ARD a difuzat documentarul lui Hajo Seppelt „Dopaj confidenţial: cum îşi fabrică Rusia învingătorii”, evocând, pe baza unor mărturii, un sistem de dopaj generalizat în atletism. Documentarul, care a făcut mare vâlvă, a dus la o primă anchetă a Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA). Documentarul a fost urmat de alte reportaje, între august 2015 şi iunie 2016, care au acuzat Rusia de continuarea încălcării regulilor.
Vezi rezultate exit poll alegeri parlamentare 2024 și urmărește rezultatele alegerilor pentru Parlamentul României!