MENIU CAUTĂ

S-a întors roata! Karolina Pliskova a pierdut un meci în care a condus cu 5-1 în setul decisiv

Distribuie

Derulare incredibilă, astăzi, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Dubai, unde Simona Halep urmează să joace, în această după-amiază, cu elvețianca Belinda Bencic. Cehoaica Karolina Pliskova, cap de serie numărul 4, a cedat o partidă pe care o avea în mână.

Pliskova controla meciul din ”sferturi” cu taiwaneza Su-Wei Hsieh. Reușise o serie impresionantă de game-uri câștigătoare, începând cu startul setului doi, și nimic nu părea s-o tulbure. 

S-a terminat, însă, 6-4, 1-6, 7-5 pentru Hsieh. Cehoaica revenise de la 4-6, 1-1. Cu 9 game-uri consecutive, izbutise să ducă meciul la scorul 4-6, 6-1, 4-0. La 5-1 în setul decisiv, s-a produs prăbușirea: n-a mai luat niciun game, iar finalista din 2015 a sfârșit prin a fi eliminată.

La Australian Open 2019, Karolina Pliskova a beneficiat de pe urma unei astfel de reveniri. În decisiv, a fost condusă cu 5-1 de Serena Williams, dar a reușit să întoarcă soarta jocului, scor 7-5, și să se califice mai departe.

Curios, și acel meci s-a disputat tot în sferturile de finală. În semifinale, cehoaica a cedat la japoneza Naomi Osaka, cea care avea să câștige trofeul.

 

Comentarii