Mergi direct la conținut »
Sacrificiile familiei pentru succesul Simonei: tatăl său şi-a vândut fabrica
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Sacrificiile familiei pentru succesul Simonei: tatăl său şi-a vândut fabrica

Sacrificiile familiei pentru succesul Simonei: tatăl său şi-a vândut fabrica

Simona Halep (22 de ani) respiră aerul rarefiat din înălţimile clasamentului WTA, în care ocupă poziţia a 4-a, dar a tras cu dinţii ca să răzbească. Românca şi-a sacrificat viaţa şi sănătatea pentru a ajunge jucătoarea care este.

Pentru Simona Halep n-a existat obstacol de nedepăşit. La 16 ani, când deja practica tenisul de 12 ani, a considerat că nu îşi poate îmbunătăţi jocul dacă rămâne în oraşul natal, Constanţa, şi s-a mutat fără să stea pe gânduri în Bucureşti. La 17 ani, pe când era numărul 317 WTA, a făcut o operaţie de micşorare a sânilor (mamoplastie de reducţie). ”Greutatea lor (n.r. – a sânilor) îmi dădea mari bătăi de cap. Nu puteam reacţiona rapid şi nu mă simţeam confortabil. Nu mă mândream cu sânii mei nici în viaţa de zi cu zi. Aş fi făcut această operaţie oricum, chiar dacă nu jucam tenis”, a declarat Halep. În plus, Simona a fost obligată, din cauza turneelor de tenis, să o lase mai moale cu şcoala. Nici viaţa personală nu şi-a mai găsit loc în programul sportivei, care n-a fost văzută cu nici un iubit. Întrebată dacă regretă că şi-a sacrificat fericirea, Simona a răspuns sec: ”Eu sunt foarte fericită atunci când sunt pe terenul de tenis”.

Tatăl său a renunţat la afaceri

Nevoia de progres l-a determinat pe Stere Halep, tatăl Simonei, să se împrumute la bănci pentru a putea suporta cheltuielile. Când n-a mai făcut faţă, şi-a vândut afacerile: o fabrică de lactate şi un magazin care comercializa pâine. Cu banii încasaţi, Stere Halep şi-a trimis fiica la pregătire în SUA. După ce a început să câştige din tenis, Simona a răscumpărat fabrica de lactate pentru tatăl ei.

 
 
Close
Close
Închide