Mergi direct la conținut »
Scrisoarea a III-a în scandalul Iorgulescu - Iordănescu: ^”Sper că sunteți mulțumit acum! Închei aici orice discuție care v-ar putea perturba liniștea!”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Scrisoarea a III-a în scandalul Iorgulescu – Iordănescu: ^”Sper că sunteți mulțumit acum! Închei aici orice discuție care v-ar putea perturba liniștea!”

Gino Iorgulescu, șeful LPF, a continuat războiul prin intermediul epistolelor pe tema bulversării competițiilor interne, doar de dragul de a asigura componenților echipei naționale de fotbal a României câteva zile în plus de vacanță înainte de Campionatul European. Asta cu toate că mulți dintre componenții lotului vin din străinătate!

Fotbalul românesc rămâne o sursă inepuizabilă de scandal și circ. Ultima scrisoare adresată de Gino Iorgulescu lui Anghel Iordănescu este un plină de reproșuri și de „miștouri”. Iată ultimul mesaj semnat de șeful LPF:

Domnule Anghel Iordănescu,

Am citit cu surprindere scrisoarea pe care mi-ați adresat-o ieri prin intermediul site-ului Federației Române de Fotbal și, din păcate, mă văd obligat să vă răspund, pentru că am constatat că tot nu ați înțeles eforturile pe care Liga Profesionistă de Fotbal le-a făcut pentru binele fotbalului românesc și al echipei naționale.

Sper că sunteți mulțumit acum, când întreg calendarul competițional a fost comprimat și pus pe coordonate neobișnuite pentru o competiție profesionistă. Nu voi insista asupra faptului că suporterul de fotbal este primul bulversat și privat de o întrecere așa cum și-o dorește.

Am sacrificat și dorințele fanilor fotbalului românesc și iată că avem în premieră finala Cupei României programată într-o zi de marți, pe 10 mai, iar finala Cupei Ligii Adeplast, disputată în afara actualului sezon competițional, practic în avanpremiera celui viitor, lucru unic în Europa.

Aceste mutări, făcute tocmai pentru a oferi zile mai multe de vacanță echipei naționale, au revoltat deja foarte multă lume, de la la suporteri și până la jucători, antrenori, conducători, sponsori și deținători de drepturi tv.

Ca președinte al Ligii Profesioniste, sunt în măsură să vă spun că toate aceste nemulțumiri, multe prezente și în spațiul public, vin în primul rând către forul nostru. Cu atât mai grea a fost decizia luată, împreună cu conducerea Federației Române, cu cât reacțiile celor implicați în ultimele faze ale Cupei Ligii Adeplast și ale Cupei României au fost de revoltă. Să vă mai amintesc faptul că am putea avea în finala Cupei Ligii Adeplast o echipă, Concordia Chiajna, care la ora jocului să fie chiar retrogradată, cu alți antrenori și, probabil, și cu alți jucători?

Dumneavoastră însă v-ați atins scopul, dând peste cap aceste competiții, iar noi nu putem decât să sperăm că timpul pe care l-ați câștigat cu atâtea sacrificii din partea noastră, Ligă, deținători de drepturi tv, sponsori, cluburi, antrenori, fotbaliști, spectatori, îl veți folosi pentru a pregăti cât mai bine echipa națională pentru turneul final al EURO 2016.

Nu vreau să vă distrag atenția de la pregătirea echipei naționale, de aceea consider încheiat dialogul nostru, e vremea ca și dumneavoastră să treceți la fapte. Sper că veți reuși să găsiți și adversari redutabili în programul de pregătire, de ce nu? Știți și dumneavostră, așa cum știm toți, că reprezentativele Angliei și Olandei ar fi jucat cu reprezentativa țării noastre după data de 20 mai, când și acum, și înainte de comprimarea calendarului competițional, România ar fi putut onora aceste jocuri.

Asigurându-vă că Liga Profesionistă de Fotbal are încredere în echipa națională și în antrenorul ei, urându-vă mult succes în Franța, închei aici orice discuție care v-ar putea perturba liniștea.

Gino Iorgulescu

Președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal

Close
Închide
  Close