Duminică, 1 iulie, de la ora 10:30, pe Hipodromul de la Ploiești s-a desfășurat un eveniment hipic în premieră istorică pentru România care a cuprins prima cursă de galop parte dintr-un calendar internațional pentru caii Pur Sânge Arab.

Peste 3.000 de oameni la curse

În fața a peste 3.000 de spectatori, hipodromul Ploieşti a găzduit duminică o reuniune hipică extrem de interesantă, cu un fond de premiere în valoare de peste 40.000 de lei.

Cursa-regină, de la Abu Dhabi, premiul de 5.000.000 $

Capul de afiș al zilei a fost cursa de galop pentru Marele Premiu oferit de Şeicul Mansoor Bin Zayed al Nahyan (una și aceeași persoană cu patronul clubului de fotbal Manchester City). Evenimentul a făcut parte din programul Wathba Stallions Cup!

Din partea șeicului Mansoor Bin Zayed al Nahyan a fost prezentă Lara Sawaya, director executiv ”Sheikh Mansoor Bin Zayed Al Nahyan Global Arabian Horse Flat Racing Festival” și președinte al International Federation of Horse Racing Academies (IFHRA).

Iar din partea organizatorului – comisarul de eveniment Guillaume Fillet

”Cursa a fost superbă. După cum știți, avem o cursă internațională la Abu Dhabi. Acolo vin cai din toată lumea. Avem 14 curse în total, sub egida Sheikh Mansoor Festival, pe toate continentele (n.r. se aleargă în Algeria, Australia, Belgia, Elveția, Emiratele Arabe, Germania, Franța, Brazilia, Italia, Olanda, Marea Britanie, China, Rusia și Suedia). Câștigătorii acestor etape intermediare merg la marea cursă de la Abu Dhabi. Micuța care a învins în cursa poneilor e invitată din partea mea să vadă marea cursă din Emirate. Acolo se aleargă pentru premiul de 5.000.000 $ din partea șeicului Mansoor. Îmi pare bine că sunt la Ploiești, îmi pare bine că voi sărbătoriți 100 de ani de la Unire, iar noi – centenarul ”Zayed”, 100 de ani de la nașterea părintelui fondator al Emiratelor, Șeicul Zayed bin Sultan Al Nahyan”.

”Totul e important pentru șeicul Mansoor! Șeicului îi plac și caii, dar și fotbalul. Vom face un eveniment și mai important la Ploiești, parte a World Arabian Horse Racing. În aprilie 2018, cursa a avut loc Madrid, în Spania. Calendarul pentru evenimentul viitor de la Ploiești – 9-14 iulie anul viitor!”, a spus, printre altele, Lara Sawaya, președinte al International Federation of Horse Racing Academies (IFHRA), organism care cuprinde 56 de țări.

Organizată de CSM Ploieşti în colaborare cu Asociaţia Română a Calului Arab de Curse și Federația Hipică Română, aceasta a fost prima cursă de galop la Ploieşti ce face parte dintr-un calendar internaţional patronat de șeicul Mansoor şi este rezervată cailor din rasa Pur Sânge Arab.

La noi, premii de 22.000 de lei

La start au fost şapte cai ce s-au luptat pentru premiile în valoare totală de 22.000 lei.

Desfăşurată în jurul orei 13.00, cea mai importantă cursă a zilei, Premiul „Wathba Stallions Cup”, care a şi avut premii consistente, în valoare de 22.000 lei, i-a revenit clar armăsarului Ameer al Arab, condus de bulgarul Valentin Atanasov, pe lângă premiul dobândit, acesta primind şi invitaţia de a participa la o reuniune de anvergură ce va avea loc anul acesta la Dubai. Tot acolo va ajunge, dar ca spectator, la invitaţia Larei Sawaya, şi cel mai bine clasat jokeu român în cursă, Octavian Sandu, care a venit al 5-lea, cu iapa Demona.

Image00003Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Pur Sânge Arab, de la 10.000 de euro la 70.000.000 de euro!

Caii prezenți la start aveau o valoare de 10-15.000 de euro. Prețul unui exemplar poate ajunge și la 1.000.000 de euro.

Șeicul Mansoor a avut și un cal de 9.200.000 de euro, Plavius. Există povești cum că un pur sânge arab s-a vândut și cu 70.000.000!

La cursele de la Ploiești a fost prezent și Excelența Sa Dr. Ahmed Abdulla Saeed Bin Saeed Almatrooshi, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România.

În uralele spectatorilor, cei mai mici dintre aceştia fiind de-a dreptul entuziasmaţi de cele văzute, şapte ponei din rasa Shetland s-au luat la întrecere pe distanţa de 250 de metri. Cursa a avut de toate, poneiul Calypso impunându-se pe final, după ce „piticul” Andre şi-a aruncat conducătoarea din şa, ratând astfel un finish la fotografie cu… mai înaltul lui adversar. Totuşi, reprezentanţii Şeicului Mansoor Bin Zayed al Nahyan au decis să le invite la Dubai, la o reuniune dedicată poneilor, atât pe câştigătoarea Erica Georgescu, cu Calypso, cât şi pe ghinionista Teodora Maldea.

Cine este Mansoor, șeicul care patronează Manchester City: avere de 20.000.000.000

Are 48 de ani, a cumpărat gruparea din Manchester cu 240.000.000 de euro, a investit în transferuri peste 1.500.000.000 din 2008 și încă visează la prima sa Ligă a Campionilor.

Are o avere de 20.000.000.000 de euro (în mare parte datorită companiei sale International Petroleum Investment), fiind unul dintre cei 6 frați într-o familie care stă pe un munte de bani: 640 de miliarde), iaht de 450 de milioane, 4 cluburi de fotbal, 5 Bugatti și investiții în 50 de companii!

E vicepremierul Emiratelor, ministru al afacerilor prezidențiale și membru al familiei Al Nahyan, care guvernează Abu Dhabi.

Are echipe în toate colțurile lumii

După ce a devenit patronul clubului local Al Jazira, Mansour a vrut și o grupare cunoscută în fotbal. Și a ajuns la Man. City, în 2008. Cinci ani mai târziu, a achiziționat New York City FC (SUA). Iar din 2014 conduce și Melbourne City FC (Australia).

 

Comeback istoric! Clubul susținut de Nicu Ceaușescu a revenit pe harta fotbalului românesc » Prima victorie după 21 de ani!
PARTENERI - GSP.RO
Comeback istoric! Clubul susținut de Nicu Ceaușescu a revenit pe harta fotbalului românesc » Prima victorie după 21 de ani!
Femeie din Cluj, MOARTĂ în ATI la 2 luni de la rapelul Pfizer. Ce au descoperit medicii despre plămânii ei
Playtech.ro
Femeie din Cluj, MOARTĂ în ATI la 2 luni de la rapelul Pfizer. Ce au descoperit medicii despre plămânii ei
O mamă a trei copii, găsită moartă într-o grădină din Australia. Femeia a fost arsă de vie, în timp ce micuţii se aflau în casă
Observatornews.ro
O mamă a trei copii, găsită moartă într-o grădină din Australia. Femeia a fost arsă de vie, în timp ce micuţii se aflau în casă
Horoscop 20 aprilie 2021. Peștii s-ar putea să intre în conflict cu o persoană asociată cu munca lor zilnică
HOROSCOP
Horoscop 20 aprilie 2021. Peștii s-ar putea să intre în conflict cu o persoană asociată cu munca lor zilnică
Apariția care stârnește multe ipoteze. Ce creatură apare în curtea unei femei, la 3:40 noaptea
Știrileprotv.ro
Apariția care stârnește multe ipoteze. Ce creatură apare în curtea unei femei, la 3:40 noaptea
Europa, zguduită de o decizie anunţată oficial azi-noapte. Boris Johnson şi Emmanuel Macron, reacţii tranşante
Telekomsport
Europa, zguduită de o decizie anunţată oficial azi-noapte. Boris Johnson şi Emmanuel Macron, reacţii tranşante
Cum să profiți de ajitorul Mastercard dacă ai afacerea ta  (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Cum să profiți de ajitorul Mastercard dacă ai afacerea ta (PUBLICITATE)