MENIU CAUTĂ
13 Iun. 2018 21:48

Scandal la iberici! Fernando Hierro, conferință de presă și primul antrenament. Lopetegui, demis cu o zi înaintea startului Campionatului Mondial de fotbal Rusia 2018

Distribuie

Scandal la iberici! Selecționerul Lopetegui, demis cu o zi înaintea startului Campionatului Mondial de fotbal Rusia 2018. Federaţia Spaniolă l-a demis miercuri pe selecţionerul Julen Lopetegui, a anunţat preşedintele Luis Rubiales, cu prilejul unei conferinţe de presă desfăşurate la Krasnodar, unde este tabăra generală a campioanei mondiale din 2010, cu doar două zile înainte de debutul împotriva Portugaliei la Cupa Mondială 2018.

ACTUALIZARE 13 iunie, ora 21.46. Hierro a susținut conferința de presă de instalare și a trecut la treabă, pe teren, în această seară. 'Obiectivul rămâne același', a precizat noul selecționer.

ACTUALIZARE 13 iunie, ora 17.00. Ibericii și-au pus antrenor. Este Fernando Hierro, o fostă legendă 'blanco'. Hierro va sta pe bancă doar la turneul final. 

În prezent director sportiv la federație, Hierro, născut pe 1968, a fost 'secundul' lui Carlo Ancelotti la Real și a pregătit-o pe Oviedo. Hierro va fi prezentat într-o conferință de presă, la ora 18.30, în România.

Prezentat de Angel Maria Villar pe 21 iulie 2016, Lopetegui a plecat azi, după 20 partide fără eșec. Va merge la Real Madrid, cu care a semnat pe trei ani.

///////////////////////////////////////////////////////////////////

Decizia federaţiei survine după ce Real Madrid a anunţat marţi transferul tehnicianului spaniol, care urma să preia echipa de club după finalizarea CM 2018.

Gabi Balint i-a dat două goluri în 1992 lui Lopetegui! Antrenorul Realului a lucrat cu Gică Craioveanu la radio | VIDEO

”Ne-am văzut obligaţi să renunţăm la selecţionerul naţional”, a declarat Rubiales la conferinţa de presă.

Lopetegui a semnat un contract pe trei ani cu Real Madrid, unde îi va urma francezului Zinedine Zidane. Acesta s-a despărţit la sfârşitul lunii mai de gruparea din capitala Spaniei, la câteva zile după cel de-al treilea trofeu consecutiv în Liga Campionilor.

Lopetegui, care are 51 de ani, pregăteşte naţionala Spaniei din vara lui 2016, când l-a înlocuit pe Vicente del Bosque. Tehnicianul de origine bască îşi prelungise recent contractul cu La Roja până în 2020.

Loading...
Comentarii