Mergi direct la conținut »
Și Dacia Unirea Brăila se pregătește să tragă obloanele
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Și Dacia Unirea Brăila se pregătește să tragă obloanele! ”Decizia e luată, nu mai dau bani la fotbal!”

De Petre Dobrescu,

Și Dacia Unirea Brăila se pregătește să tragă obloanele! ”Decizia e luată, nu mai dau bani la fotbal!”. Nebunia „genocidului” de echipe de mai mare sau mai mică tradiție din fotbalul românesc nu se mai oprește.

Ad placeholder

După ce, în ultimii au dispărut în ritm accelerat aproape toate echipele de tradiție, înn frunte cu Rapid, Universitatea Craiova, UTA, flagelul disparițiilor „draghează” tot în jur, fără ca nimeni să facă vreun pas spre salvarea fotbalului.

Liga 2 a început cu 20 de echipe (primul sezon din istorie cu o singură serie), dar deja patru echipe s-au retras (Șoimii Pâncota, ACS Berceni, Unirea Tărlungeni și CSM Râmnicu Vâlcea). Mai există un  singur loc retrogradabil, dar, se pare, și acesta va fi ocupat de o echipă care nu va ceda pe teren, ci din princina lipsei banilor.

Dacia Unirea Brăila e la un pas de desființare. Florin Cîrligea, principalul finanțator al brăilenilor, și-a anunțat intenția de a părăsi echipa. Cîrligea a pus cu subiect şi predicat în cadrul celei mai recente şedinţe a Consiliului Judeţean că, în ultimii 3 ani, a băgat 3,5 milioane de lei în acest sport, în timp ce din sectorul public, adică Primăria Brăila şi CJ Brăila, au venit cumulat doar 1,6 milioane lei, deşi înţelegerea a fost ca fiecare să aibă un aport în cote egale, a anunțat obiectivbr.ro.

Și Dacia Unirea Brăila se pregătește să tragă obloanele!  „Singur, nu mai pot”

“Aş vrea să-i întreb pe domnii consilieri judeţeni aici de faţă dacă sunt de acord ca Brăila să mai aibă echipă de fotbal în Liga a II-a? Pentru că vă spun fără niciun fel de problemă că acum 3 ani, când s-a discutat despre sumele alocate echipei de fotbal, s-a zis aşa: o treime din privat, o treime Primărie şi o treime Consiliul Judeţean.

Ad placeholder
Elvis Pian, amenințări cu o zi înainte de uciderea fratelui său: “Cereți protecție la miliție, că nu scăpați!”
Recomandări
Elvis Pian, amenințări cu o zi înainte de uciderea fratelui său: “Cereți protecție la miliție, că nu scăpați!”
 

Vreau să vă informez că în trei ani Primăria a dat undeva în jur de 1,4 milioane lei, Consiliul Judeţean în jur de 200.000  lei, dar, atenţie, banii de la judeţ au fost pe Legea 350 şi au fost alocaţi Centrului de copii şi juniori, deci nu la echipa mare. Iar din privat s-au alocat 3,5 milioane lei. Dacă vrem să mai avem echipă de fotbal, trebuie să vină şi administraţia locală cu bani, eu unul, singur, singurel, nu mai pot s-o ţin” a declarat atunci Cîrligea.

În plus el a explicat detaliat faptul că numai masa jucătorilor, de la cele trei echipe înscrise în competiţiile naţionale, costă 12 lei/zi pentru fiecare sportiv, subliniind că şi aşa norma de hrană este mult prea mică pentru a li se cere oamenilor performanţă:

Ad placeholder
Generalul Oprea, cel care a organizat spitalul Suceava, delegat să coordoneze DSP București. Ministrul Tătaru: “Să pună disciplină militară!”
Recomandări
Generalul Oprea, cel care a organizat spitalul Suceava, delegat să coordoneze DSP București. Ministrul Tătaru: “Să pună disciplină militară!”
 

“Dacă te duci o dată sau de două ori pe an, dau un exemplu, la Cluj, nu ştiu dacă poate să îţi ofere careva o masă cu 25 lei. Niciodată! Aici la Brăila se poate discuta, dar în deplasări nu se poate niciodată servi o masă cu 20 lei pentru o anumită performanţă. Mi se pare foarte puţin. Dar noi la fotbal mâncăm zero lei oricum”.

în cote egale, a anunțat obiectivbr.ro.

Și Dacia Unirea Brăila se pregătește să tragă obloanele: „M-am săturat!”

Mai mult, Cîrligea a ţinut să precizeze, pentru a-şi lămuri colegii de la Consiliul Judeţean, că o deplasare la o competiţie înseamnă nişte costuri ridicate, altfel riscându-se depunctarea echipei. “La fotbal trebuie minim 80 de persoane la o deplasare, pentru că avem trei echipe, una de seniori şi două în campionatul naţional al juniorilor, care din două în două săptămâni evoluează în deplasare.

Ad placeholder
Astăzi România ajunge la 50 de cazuri de victime COVID în 24 de ore. Este o dublare a mortalității în două săptămâni
Recomandări
Astăzi România ajunge la 50 de cazuri de victime COVID în 24 de ore. Este o dublare a mortalității în două săptămâni
 

Atenţie la ce vă spun! Pentru că neprezentarea a două echipe de juniori în competiţiile la nivel naţional duce automat la depunctarea echipei mari. Şi acum, haideţi să socotim cam ce înseamnă? S-a investit în jur de 200.000 lei în echipament sportiv, dar degeaba îi iei echipament şi mingi, dacă nu ai restul. V-am spus, finalitatea e interesantă.

Este exact ca atunci când pleci la drum. Dacă te opreşti în mijlocul câmpului şi nu ajungi în nicio localitate, nu are rost să mai faci drumul. De aceea vă spun că trebuie o chestie foarte clară. Ori mergem până la capăt şi încercăm să menţinem echipa asta în Divizia B, care la ora actuală are alt standard, ori ne oprim.

Dacă vă pasionează, cu excepţia lui Juventus Bucureşti, suntem cam pe locul 2 din fosta serie I. Aş vrea să lămurim problema pentru că vă spun: şi eu m-am săturat. Sunt banii mei proprii şi personali şi dacă nu am ajutor, cu părere de rău … Oricum, 400.000 lei de la începutul anului s-au dus. Nu putem aştepta rectificarea din august pentru că fiecare om mănâncă lunar, nu mănâncă o singură dată, în august”.

Ad placeholder

În final, sursa citată atrasa tenţia şi asupra unui alt aspect: faptul că degeaba se investeşte în pregătirea juniorilor echipei dacă, la vârsta optimă aceştia nu vor mai avea unde să evolueze, dacă se renunţă la echipa mare. “Şi în alte judeţe s-a făcut finanţare pe Legea 350/2005 cum s-a făcut şi la noi: s-au depus proiecte tot pentru echipa de juniori.

Dar aş vrea să vă spun că aceştia după ce termină junioratul, ca să avem o finalitate a acestor bani, ar trebui să joace undeva. Unde să joace, atât timp cât la Brăila nu va mai exista echipă care să reprezinte judeţul şi oraşul? Noi formăm nişte jucători care ori se pierd pe drum, ori vor pleca în alte judeţe. Nu mi se pare corect. Adică trebuie să alegem. Ori terminăm cu tot ce înseamnă fotbal şi se ocupă doar şcolile private, ori ajutăm cu adevărat”, a încheiat Cîrligea.

Ad placeholder

Contactat de reporterii “Obiectiv”, Florin Cîrligea a fost şi mai tranşat anunţând că a luat decizia să înceteze sponsorizarea la Club: “Decizia este luată în proporţie de 100%: nu mai dau bani la fotbal! Am văzut că pentru unii se poate, pentru alţii, nu. Am fost de acord cu toate propunerile de asociere venite de la administraţia locală, cu toate condiţiile impuse de ei, dar nu s-a materializat nimic. Nimeni nu a dat un şfanţ. În condiţiile acestea, cu părere de rău, nici eu nu mai pot să ajut”.

Și Dacia Unirea Brăila se pregătește să tragă obloanele: „Se va pune lacătul”

“În clipa în care Florin Cîrligea îşi va retrage susţinerea financiară, se va pune lacătul la Stadionul Municipal, iar acest lucru se poate întâmpla în orice moment”, a declarat Valentin Avramescu, preşedintele Consiliului Director al clubului brăilean de fotbal.

Raluca și Walter Zenga divorțează după 17 ani de relație? Care ar fi motivul despărțirii
PARTENERI - GSP.RO
Raluca și Walter Zenga divorțează după 17 ani de relație? Care ar fi motivul despărțirii
Daciana Sârbu, iubire ca-n filme cu un bărbat celebru. Victor Ponta habar nu avea. CE ȘOC!
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Daciana Sârbu, iubire ca-n filme cu un bărbat celebru. Victor Ponta habar nu avea. CE ȘOC!
Horoscop 8 august 2020. Capricornii trebuie să se ocupe de familie, să facă ceea ce le face plăcere
HOROSCOP
Horoscop 8 august 2020. Capricornii trebuie să se ocupe de familie, să facă ceea ce le face plăcere
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close