Simona Halep a jucat sâmbătă dimineața împotriva Jelenei Ostapenko, meci cu o miză uriașă pentru românca de 26 de ani: a câștigat și a ajuns, în premieră, numărul unu mondial.

”Este cadoul pentru ziua mea și pot să spun că sunt cea mai fericită jucătoare. Mă voi bucura de acest moment alături de echipa mea și de mama, care este cu mine aici. Îmi pare rău că nu pot să zbor spre casă chiar în seara aceasta. Mai am un meci de jucat, îmi doresc să dau tot ce am mai bun, dar nu știu ce se va întâmpla, pentru că sunt foarte bucuroasă”, a admis Simona Halep.

„Este un moment special, într-adevăr. Azi visul a devenit realitate, după anii în care am muncit mult și am făcut sacrificii. Am avut multe greutăți pe acest drum, dar ziua de azi pur și simplu acoperă tot. Sunt foarte fericită de ceea ce am realizat.

Am avut emoții din nou la ultimul punct, picioarele mi-au tremurat, dar am jucat un punct incredibil. După experiența de la Wimbledon, mi-am spus că trebuie să controlez și să fiu puternică. Am progresat foarte mult mental, iar asta mă face să mă bucur și mai mult. Cu siguranță, este cel mai frumos turneu din cariera mea, după ce am învins-o pe Sharapova și am devenit lider mondial. Nu voi uita niciodată acest turneu”, a mai spus Simona.

ÎNREGISTRĂRI cu întoarcerea lui Secureanu. 2016: „Bă idioato, eu sunt managerul, f*****-n cap!”. 2022: „Scrie, bă, demisia!”
Recomandări
ÎNREGISTRĂRI cu întoarcerea lui Secureanu. 2016: „Bă idioato, eu sunt managerul, f*****-n cap!”. 2022: „Scrie, bă, demisia!”

După acest meci cu o încărcătură uriașă, Simona Halep a făcut primele declarații, arătându-se extrem de emoționată de acest eveniment din viața ei.

A fost patra oară în carieră când Halep s-a aflat în postura de a fi la un singur succes de fotoliul de lider WTA. Acest lucru s-a întâmplat prima oară chiar în fața letonei de 20 de ani cu care a evoluat sâmbătă, 7 octombrie.

Tennis China Open tournamentIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3