România și-a tăiat craca de sub picioare în Grupa E a preliminariilor pentru Cupa Mondială din Rusia 2018: 0-3 cu Polonia. 48.531 de spectatori au asistat la umilința de pe ”Arena Națională, la meciul toamnei în fotbalul românesc.

România a început în tranșee meciul contra leșilor, care nu-i bătuseră niciodată pe tricolori în meciurile oficiale. În minutul 11, ”unșparul” Kamil Grosicki a profitat de forma jalnică a lui Vlad Chiricheș, mereu aproape, niciodată unde trebuie, și de plasamentul greșit al lui Dragoș Grigore. Înainte de meci, la Dolce Sport, Viorel Moldovan, tocmai dat afară de la Auxerre, spunea: ”Ce are Grosicki? Nu are nimic, vă spun eu, l-am văzut la Rennes”!

La pauză, cifrele ne dărâmau! Scorul la cornere, 5-3 pentru leși, 9-1 la ocazii, tot pentru ei, care au condus și la posesie, 55-45! 

Christoph Daum a mutat la pauză cu Andrei Prepeliță și cu Florin Andone, dar minunea n-a apărut, în ciuda unui start fulminant de mitan. A lovit ”Lewa”, de două ori, pe final, și totul s-a terminat rău!

Ne paște o mega-suspendare!

Terenul a fost teatru de război, încă după primele minute! În minutul 43, pe teren au invadat torțele, ca o continuare a incidentelor din timpul zilei, din Centrul Vechi. Arbitrul a oprit partida, așa cum a făcut și în minutul 54, când Lewandowski a fost lovit și s-a prăbușit la gazon. Ne paște o suspendare-record! Sigur, cu Danemarca, în martie, jucăm cu porțile închise!

REPORTAJ. Bătălia între fermierii disperați de secetă și specialiștii care trimit rachete în nori: „Oamenii spun că nu plouă din cauza noastră”
Recomandări
REPORTAJ. Bătălia între fermierii disperați de secetă și specialiștii care trimit rachete în nori: „Oamenii spun că nu plouă din cauza noastră”

Problemele au fost iscate de rapidiști, preocupați să afișeze bannerul ”Rapid nu moare”! Au aruncat fumigene în teren și au fost evacuați. S-au scandat trivialități la adresa FRF!

Și steliștii și-au făcut simțită prezența cu un mesaj care nu avea legătură cu jocul: ”FCSB ≠ Steaua”. Polonezii și ungurii din tribune au scandat ”Ria-ria Ungaria”! Totul s-a făcut praf. Și când te gândești că, la început, fanii români aveau gânduri pașnice. Au format cuvântul ”Împreună” cu coregrafie superbă pe toată tribuna a II-a!

Răzvan BurleanuIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

ROMÂNIA – POLONIA 0-3
Grosicki (11), Lewandowski (82 și 90+1 – pen)

AICI VIDEO CU GOLURILE

Răzvan Marin a indicat, la reunirea de luni, fără să vrea, scorul corect al partidei.
VLAD6630

FINAL

Oamenii au părăsit stadionul, deși mai sunt șase minute de prelungire.

Min. 90+1 – GOL POLONIA. Lew face dubla din penalty: 0-3.

Min. 82 – GOL POLONIA. Lewa ne-a executat: 0-2.

Min. 82 – Schimbare Stanciu – Keșeru, la noi.

EXCLUSIV. Un an de regim taliban: „Dacă suntem prea aranjate sau ieșim neînsoțite de un bărbat suntem biciuite pe stradă”
Recomandări
EXCLUSIV. Un an de regim taliban: „Dacă suntem prea aranjate sau ieșim neînsoțite de un bărbat suntem biciuite pe stradă”

Min. 80 – Intră Teo, iese Zielinski.

Min. 79 – Andone a luat galben și va lipsi cu Danemarca, în martie 2017.

Min. 70 – A ieșit Linetty, a intrat Maczynski.

Min. 67 – Săpunaru, galben pentru proteste. Românii au cerut penalty la un presupus henț al lui Lewa.

48.531 de spectatori sunt la meci.

Min. 61 – S-a reluat jocul. Ocazie mare Polonia, dar Linetty nu și-a potrivit pașii, în fața porții noastre.

Arbitrul trimite formațiile la centrul terenului, pentru că integritatea fizică a jucătorilor este pusă în pericol. Meciul ar putea fi suspendat. Se face ultimul apel, înaintea ca partida să fie oprită!
_MG_3135 (1)
_MG_3090
_MG_3088

Min. 54 – Lewandowski este rănit de o petardă și se prăbușește la pământ. Banner în spatele porții poloneze: ”Române, creștine, ar trebui să știi: famila =mama+tata+copii”!
livie

Min. 52 – Galben Benzar. Aflat pe banca de rezerve, Săpunaru îndeamna fanii cu gesturi largi să încurajeze echipa.

Min. 49 – România a început furibund repriza.

Min. 46 – Prepeliță și Andone au intrat, au ieșit Hoban și Popa.

PAUZĂ

Scorul la cornere, 5-3 pentru leși, 9-1 la ocazii pentru adversari, care conduc și la posesie, 55-45. Prepeliță este încălzit intens, pentru a-l înlocui pe Hoban. Sau pe Marin. Va intra și Andone.

Cum s-au regrupat managerii de spital din mandatul lui Firea în jurul lui Secureanu, mutându-se din București în provincie
Recomandări
Cum s-au regrupat managerii de spital din mandatul lui Firea în jurul lui Secureanu, mutându-se din București în provincie

Min. 43 – Torțe pe teren. Arbitrul oprește partida. Banner ”Rapid nu moare”! Rapidiștii au aruncat fumigenele în teren. Giuleștenii au fost evacuați. S-a mai scandat: ”FRF, muie FRF”!
petarde
rapis

oprire

Min. 37 –  Ratare ”Kuba”.

Min. 32 – Chiricheș ratează reluarea spre poartă, la o centrare a lui Stanciu, din lovitură liberă.

Torțe și petarde pe teren și între grupurile de suporteri. Fanii români s-au luat la bataie cu ungaro-polonezii din tribune! Meciul cu Danemarca se va disputa, cel mai probabil, cu porțile închise, FRF urmând să fie amendată! Crainicii arenei fac apeluri în română și în poloneză, pentru ca spiritele să se potolească.

Min. 22 – Al treilea corner pentru Polonia. Noi n-a avut încă niciunul.

Min 13 – Încă o ocazie pentru Polonia. Zielinski, colegul de cameră al lui Chiricheș la Napoli, nu găsește poarta, din unghi.

Min. 11 – GOL POLONIA. Kamil Grosicki demarează pe dreapta și trage sub transversală, fără șanse pentru Tătă, după ce i-a pierdut pe cei doi stoperi români: Chiricheș, mereu aproape, niciodată unde trebuie, și pe Grigore. Înainte de meci, la Dolce Sport, Viorel Moldovan, abia dat afară de la Auxerre, spunea: ”Ce are Grosicki? Nu are nimic, vă spun eu, l-am văzut la Rennes!”: 0-1.
gros

Min. 10 – Încă un mesaj, de această dată din peluză. Nu are legătură cu meciul. ”FCSB ≠ Steaua”.
fecese

Min. 5 – Polonia a preluat frâiele jocului.

benza

Min. 2 – Un prin atac tricolor. Nu-i iese centrarea lui Stancu. Startul de meci este marcat de bubuitul petardelor din tribună.

Min. 1 – Polonezii și ungurii din tribune scandează ”Ria-ria Ungaria”! Fanii români au avut un mesaj pentru națională: ”Împreună”!
together

S-au intonat imnurile de stat ale celor două țări. Totul e gata pentru marele meci. Stadionul e arhiplin.
echipe
zero
plin
roms

imnuri

ECHIPELE:
ROMÂNIA: Tătărușanu – Benzar, Chiricheș, Dr. Grigore, Toșca – Hoban – Ad. Popa, R. Marin, N. Stanciu, Chipciu – B. Stancu
Rezerve:
Pantilimon, S. Lung jr., Săpunaru, Moți, Latovelvici, Enache, Bicfalvi, Prepeliță, Maxim, Keșeru, Grozav

POLONIA (probabilă): Fabiański – Piszczek, Glik, Pazdan, Jędrzejczyk – Krychowiak – Błaszczykowski, Zielinski, Linetty, Grosicki – Lewandowski.
uefe

SUMAR:

ACTUALIZARE 21.13. ”Șanse de a câștiga sunt destule. Echipa trebuie să fie starul nostru. Jucăm acasă, avem toate atuurile. Este un meci foarte important. Daum dacă nu ne califică, este un insucces foarte mare și trebuie să se ia măsuri. Dacă va califica echipa, va fi un succes. Ianis este viitorul echipei naționale”, a spus ”italianul” Florin Valeriu Răducioiu, ajuns la stadion.
califare

Ilie Năstase, fost jucător de tenis: ”N-am mai văzut atâta lume la fotbal de mult. Știm că trebuie să-l țină doi sau trei pe Lewandowski. În rest, trebuie să-l ajutăm foarte mult pe Daum. El nu-i cunoaște pe jucători. Aș merge pe un 1-0, iar cel mai rău ar fi un rezultat nul”.

ACTUALIZARE 20.51. Echipele sunt la stadion.
termina

ACTUALIZARE 20.11. Scandal și la stadion între fanii polonezi și oamenii de ordine. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene.
safiebine

 

ACTUALIZARE 17.06. Internaționalii Răzvan Marin și Romario Benzar, de la Viitorul Constanța, vor fi monitorizați de trimiși de la mai multe cluburi din Italia, printre care Fiorentina și Sampdoria.

ACTUALIZARE 16.67. Zbigniew Boniek s-a plimbat azi prin Bucureștiul însorit. Președintele Federației Poloneze de Fotbal. Se plimbă împreună cu Marek Koźminski și cu Tomasz Smokowski.
boniek

ACTUALIZARE 16.41. Incidente în Centrul Vechi, între suporterii polonezi și forțele de ordine. Oamenii legii i-au alergat pe scandalagii, pe aleile Centrul Vechi și prin baruri. Au fost operate rețineri, iar în unele momente, jandarmii au intervenit în forță împotriva fanilor scandalagii.
ANGE3044

ACTUALIZARE 16.19.  Mobilizare importantă din partea Jandarmeriei la meciul România – Polonia Jandarmeria Capitalei va asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică pentru buna desfăşurare a acestei competiţii sportive internaţionale, deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor, precum şi pentru menţinerea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei, cu peste 1000 de jandarmi.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a jocului sportiv, peste 1000 de jandarmi vor acţiona la nivelul Capitalei pentru asigurarea ordinii publice în imediata apropiere a Arenei Naţionale, precum şi pe traseele de deplasare ale suporterilor şi pentru prevenirea apariţiei unor incidente violente de natură să afecteze climatul de ordine şi siguranţă publică, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Române remis MEDIAFAX.

În cadrul dispozitivului de ordine publică, se vor afla jandarmi din cadrul echipelor de dialog, vorbitori de limba engleză, care vor participa la această misiune cu scopul de a asigura o bună relaţionare cu suporterii echipei oaspete. Aceştia vor fi sprijiniţi de şase ofiţeri de poliţie polonezi – specializaţi în gestionarea competiţiilor sportive cu grad ridicat de risc, care au misiunea de a facilita dialogul şi transmiterea principalelor mesaje ale autorităţilor române.

De asemenea, tot ca o măsură preventivă, specialişti din cadrul serviciului de prevenire ai Jandarmeriei Capitalei vor împărţi suporterilor polonezi flyere în limba engleză şi poloneză cu principalele recomandări din legislaţia naţională referitoare la desfăşurarea competiţiilor sportive.

În conformitate cu Legea 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către cei peste 1.000 de agenţi ai societăţii de pază şi protecţie, contractată de organizator. Conform art. 14 din legea 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, anterior permiterii accesului în incinta arenei sportive, participanţii la acest eveniment vor fi supuşi unui control riguros, efectuat de către firma de securitate contractată de către organizator, cu scopul evitării introducerii pe stadion a unor materiale sau obiecte ce pot pune în pericol siguranţa spectatorilor.

Măsurile de ordine publică asigurate cu ocazia acestei competiţii implică şi o serie de restricţii rutiere la nivelul Capitalei, iar în acest sens, Poliţia Rutieră va informa din timp cetăţenii în legătură cu arterele rutiere care vor fi închise temporar, precum şi care sunt rutele ocolitoare recomandate.

Din punct de vedere al desfăşurării competiţiei sportive, precizăm următoarele:

– Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 19.30 doar pe bază de bilete şi invitaţii, iar pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în stadion, Jandarmeria recomandă suporterilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porţilor de acces;
– Recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.
– Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.
– Pentru a evita producerea unor incidente recomandam suporterilor să evite deplasarea în grupuri mari la sau de la arena sportivă.

ACTUALIZARE 13.00. Alibec a transmis un mesaj colegilor săi.

”Cred în șansele României. Dacă vom arăta ambiție, dăruire, putem scoate un rezultat pozitiv. Dar dacă nu învingem în această seară, șansele de calificare scad considerabil. Prin prisma jocului, șansele de calificare sunt oricum foarte mici și nu ne dau speranțe pentru calificare. Nu știu dacă am face față la un Mondial pentru că acolo este un alt ritm și nu știu dacă am rezista”,  a declarat Adrian Mut, la Digi Sport. 

Steliano Filip n-a mai prins lotul cu Polonia din cauza unei accidentări. Răzvan Raț, 35 de ani, 113 selecții, pensionat de Daum, a reacționat: ”O să zică lumea că sunt blestemele de la mine. Se întâmplă a doua oară în cazul lui Filip. Îi cunosc și pe Toșca și mai mult pe Lato. E mai puțin important cine va juca. E important să facă un joc bun și să câștige”.

S-a schimbat obiectivul?

ACTUALIZARE. ”Din câte înţeleg de la conducătorii FRF, s-a schimbat obiectivul. Obiectul nu mai este calificarea la CM 2018. Din câte am înţeles eu, obiectivul este calificarea la EURO 2020. Deci acesta este mai mult un meci de palmares. Aşa că ne pregătim pentru EURO 2020, unde participă cine vrea şi cine nu vrea. Aşa am înţeles de la conducătorii FRF şi Christoph Daum, că au proiecte pentru EURO 2020 şi pentru 40-50 de ani. Atunci, este o partidă care contează pentru palmares. Atât şi nimic mai mult. Cred că numai noi, suporterii şi jucătorii ne dorim să batem Polonia. Este incredibil ce se întâmplă. Să plăteşti cu sute de mii de euro un antrenor şi tu să spui că vreau să construiesc un proiect pe 40-50 de ani. Aceste preşedinte, decât conduce FRF, fotbalul moare. Am ajuns la vorbele lui Romică Paşcu: ”Domnule, noi nu trebuie să ne certăm, n-ar mai trebui să retrogradeze nimeni”. Aici s-a ajuns, uitaţi-vă câte echipe au retrogradat din liga secundă. Aşa o să se întâmple şi la Liga 1. Noi luăm bătaie de la Azerbaidjan la juniori şi vii să spui de proiect pe 50 de ani”, a declarat Florin Prunea, la ProSport LIVE.

ACTUALIZARE 11.3o. Tricolorii și-au ales numerele pentru meciul cu Polonia. Filip, Grozav, Rotariu, Ţâru, Nedelcu şi Cojocaru nu fac parte din lot

14962715_681869551990658_1538657497058736326_n

14991473_681834655327481_4636875970552819025_o

”Următorul proiect îl vom declanșa imediat dupa meciurile cu Polonia și cu Rusia. Naționala de tineret va intra în directa subordine a antrenorului de la naționala mare. În Federație, lumea este foarte multumita de ceea ce se întâmpla. Vorbesc despre cei care lucreaza cu domnul Daum. Din punctul ăsta de vedere, noi ne-am dori să mai stea 10 ani în Romania la nivelul primei reprezentative”, a spus Andrei Vochin, consilierul FRF.

Selecţionerul Christoph Daum a condus antrenamentul oficial al tricolorilor care a avut loc pe cea mai mare arenă din ţară.

La şedinţa de pregătire, la care a asistat din tribună şi preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, tricolorii au exersat şuturile la poartă şi jocul 5 contra 2.

În ceea ce priveşte situaţia medicală, singurul incert este fundaşul Cristian Săpunaru, despre care selecţionerul a mărturisit: ”Cristi Săpunaru este un jucător fantastic, un caracter puternic, și depinde doar de el dacă va evolua cu Polonia”.

România – Polonia, meciul anului pentru tricolori!

Cu toate astea, nici dinamovistul Steliano Filip nu este la parametri maximi după accidentarea suferită la piciorul drept în meciul cu ACS Poli Timișoara. Astfel, Christoph Daum îl va titulariza pe stelistul Alin Toșca pe postul de fundaș stânga.

Filip RMN

Echipa probabilă

Tătărușanu – Benzar, Chiricheș, Dr. Grigore, Toșca – R. Marin, Hoban – Ad. Popa, N. Stanciu, Chipciu – B. Stancu

Ei sunt gata să-i fiarbă pe polonezi!

Răzvan BurleanuIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

După antrenamentul care a ţinut circa o oră şi jumătate, tricolorii au plecat spre locul de cantonament.

Muntenegru, liderul grupei

În grupa E conduce Muntenegru, cu 7 puncte, urmată de Polonia, tot cu 7 puncte, dar cu un golaveraj inferior, şi România, cu 5 puncte.

Urmărește-ne pe Google News
Dezvăluiri despre Dan Șucu, nimeni nu se aștepta. Ce a spus o persoană importantă din fotbal despre afacerist
GSP.RO
Dezvăluiri despre Dan Șucu, nimeni nu se aștepta. Ce a spus o persoană importantă din fotbal despre afacerist
Veste ȘOC la autopsia baschetbalistei de 18 ani! ULUITOR de ce a murit, de fapt
Playtech.ro
Veste ȘOC la autopsia baschetbalistei de 18 ani! ULUITOR de ce a murit, de fapt
Afacerea cu care un profesor universitar din Bihor a dat lovitura. Cererea este atât de mare, încât bărbatul se gândeşte să extindă producţia
Observatornews.ro
Afacerea cu care un profesor universitar din Bihor a dat lovitura. Cererea este atât de mare, încât bărbatul se gândeşte să extindă producţia
Horoscop 16 august 2022. Vărsătorii pot face un exercițiu util încercând să înțeleagă și părerile celor din anturajul apropiat, care îi contrazic
HOROSCOP
Horoscop 16 august 2022. Vărsătorii pot face un exercițiu util încercând să înțeleagă și părerile celor din anturajul apropiat, care îi contrazic
Ultimele imagini cu cei doi tineri dispăruți în mare, la Costinești, în timpul unei furtuni puternice | VIDEO
Știrileprotv.ro
Ultimele imagini cu cei doi tineri dispăruți în mare, la Costinești, în timpul unei furtuni puternice | VIDEO
3 universităţi uriaşe din SUA, oferte pentru David Popovici. Cum a reacţionat sportivul român
Orangesport.ro
3 universităţi uriaşe din SUA, oferte pentru David Popovici. Cum a reacţionat sportivul român
Criteriile pentru a primi un credit țin cont de vârstă, venit, vechime în muncă, rate curente și multe altele. Află toți factorii luați în calcul!
PUBLICITATE
Criteriile pentru a primi un credit țin cont de vârstă, venit, vechime în muncă, rate curente și multe altele. Află toți factorii luați în calcul!
Pssst!!! Ai auzit de Remixshop? Au zilnic reduceri de până la 90%
PUBLICITATE
Pssst!!! Ai auzit de Remixshop? Au zilnic reduceri de până la 90%
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.