MENIU CAUTĂ

Transferurile FCSB pentru sezonul 2019-2020. Bogdan Andone a stabilit căpitanii. ”Nu sunt un antrenor moale”. Alexandru Tudor a luat televizoarele din cantonament

Distribuie

Antrenor: Bogdan Andone (nou)
Veniri: Răzvan Oaidă (FC Botoșani), Claudiu Belu (Astra), Darius Olaru (Gaz Metan), Daniel Benzar, Gabriel Simion, Ianis Stoica (reveniți după împrumut Dunărea Călărași)
Plecări: Florentin Matei (contract reziliat), Filipe Teixeira (final de contract), Raul Rusescu (contract reziliat)

FCSB a programat marți, 11 iunie, vizita medicală dinaintea noului sezon. Roș-albaștrii s-au întâlnit la Institutul Național de Medicină Sportivă, acolo unde au fost supuși testelor premergătoare competițiilor oficiale.

ACTUALIZARE 12 iunie. Gigi Becali a oferit și primele detalii legate de rolul pe care Alexandru Tudor îl va avea la club.

”Va fi un fel de ochiul meu aici, în Academie, în special, și chiar în tot clubul. Va fi un fel de supervizor. Tot ce i se pare în neregulă și trebuie corectat, vom corecta.

Văd că știe mai multe despre administrarea fotbalului, despre academii, chiar dacă nu are experiență. Știe foarte multe lucruri despre ceea ce înseamnă strategia clubului, cât trebuie să fie udată iarba, viteza de joc, în functie de cât de udă e iarba. Și e un om deștept, corect, drept.

În primul rând asta, că e bisericos. Am încredere în omul pe care mi l-a lăsat Dumnezeu. Mă întâlnesc cu el în fiecare zi la biserică. Va merge în fiecare zi acolo, după care, după 10:30, va veni la club. Mai întâi la Dumnezeu și mai apoi la club.

Am venit cu Sandu ca să ne consultăm unde facem biserica. O să o facem în față la vestiare. Am încredere mai multă în el decât în mine”, a explicat Gigi Becali.

”Nu mai există televizoare în cameră la Academie, a fost ideea lui Tudor. Va fi un singur televizor în sala de lectură. Camerele sunt numai pentru odihnă”, a dezvăluit Gigi Becali.

ACTUALIZARE 12 iunie. Antrenorul Bogdan Andone, a afirmat miercuri, într-o conferinţă de presă, că este un adept al comunicării cu jucătorii, dar a ţinut să precizeze că nu este o fire moale şi că va lua măsuri atunci când fotbaliştii nu îi vor respecta indicaţiile.

”Important este modul şi relaţia cu vestiarul, eu sunt un antrenor deschis comunicării, dar nu sunt un antrenor moale. Din contră, dacă ne punem de acord asupra anumitor lucruri şi nu se respectă aceste lucruri situaţia se va schimba şi vom lua alte măsuri.

Lucrurile nu vor merge doar aşa cum îşi doresc ei. Vom comunica, vom încerca să găsim cele mai bune soluţii pentru echipă, asta este cel mai important lucru, jucătorii trebuie să aibă încredere în ei şi să simtă că au încredere în noi pentru a da randamentul cel mai bun şi a avea rezultatele cele mai bune.

Noi practic muncim pentru ei. Eu nu am avut şi nu am nicio emoţie în relaţia cu ei, din contră, sunt încrezător în relaţia pe care o vom avea împreună şi sunt convins că lucrurile în timpul antrenamentelor şi meciurile vor fi extraordinar de bune. Eu încerc să păstrez legătura cu liderii vestiarului, eu vreau ca jucătorii să aibă toate condiţiile necesare pentru a se exprima la valoarea lor adevărată. Eu cred că atâta timp cât va exista comunicare între între noi şi jucătorii lucrurile vor merge din bine spre foarte bine”, a declarat Andone.

Noul antrenor al FCSB a stabilit şi trei lideri ai echipei, dintre care unul va fi căpitan, Mihai Pintilii.

”Nu ţin neapărat la un nume, probabil că unii îmi vor spune ‘Profesore’ sau ‘Mister’, nu ţin neapărat la un nume, dar cu siguranţă nu mi se vor adresa personal, Bogdan.

E un lucru important pentru mine că ştiam jucătorii. Am tot avut discuţii zilele astea, am vorbit cu unii băieţi care au fost în Bucureşti. Am încercat să ne organizăm cât mai bine programul de dinaintea cantonamentului de la Braşov. Nu e nicio presiune în plus. Staff-ul va fi acelaşi ca şi anul trecut, cu antrenori secunzi Virgil Andronache şi Daciana Nastai, iar preparator fizic, Marian Lupu şi antrenor cu portarii va fi Marius Popa.

Pentru mine Pintilii este căpitanul echipei, este un jucător cu experienţă, un jucător extrem de important pentru noi, care, dacă va avea continuitate în antrenamente şi în evoluţii cu siguranţă va aduce un mare plus echipei. El va fi practic un antrenor secund al echipei, va fi liantul dintre vestiar şi noi ca antrenori. Plus Mihai Roman şi Lucian Filip, care sunt jucători cu experienţă, jucători importanţi, şi eu tot timpul am fost adeptul că aceşti jucători cu experienţă, trebuie să menţină atmosfera în vestiar. Aici este treaba lor şi sunt capabili să facă acest lucru”, a mai spus Andone.

În ceea ce priveşte stilul de joc, Bogdan Andone a afirmat că îi place ca echipa sa să fie una vie şi agresivă: „Fiecare antrenor are filozofia lui, nu pot spune că nu au mers anumite lucruri în perioada Teja. Din punctul meu de vedere, Mihai Teja a făcut o treabă foarte bună. Am avut rezultate bune. Din punctul meu de vedere eu, sunt puţin pe ideea de antrenamente scurte, intense, multe dueluri, îmi place ca echipa mea să fie una vie, să aibă agresivitate şi vom încerca să lucrăm aceste aspecte. Sper că vom avea şi rezultatele pe care ni le dorim”.

Pentru Andone, primul obiectiv pe care trebuie să-l îndeplinească este calificarea în grupele Europa League.

„Şi titlul şi calificarea în Europa League sunt importante pentru mine. Primul este calificarea în Europa League. Până la finalul campionatului e un sezon lung, cu pauză de iarnă, vor fi multe luni de muncă”, a mai spus tehnicianul

Pe lângă jucătorii convocați la echipele naționale, de la vizita medicală au absentat motivat Bogdan Planici, Mihai Pintilii (a efectuat deja vizita medicală), precum și Harlem Gnohere și Marko Momcilovic, care sunt accidentați.

Lotul prezent la INMS este următorul:

PORTARI
Cristian Bălgrădean, Răzvan Ducan

JUCĂTORI
Mihai Bălașa, Claudiu Belu (Astra), Junior Morais, Alexandru Arnold, Lucian Filip, Mihai Roman, Mihai Pintilii, Olimpiu Moruțan, Ovidiu Popescu, Răzvan Oaidă (FC Botoșani), Gabriel Simion, Ianis Stoica (reveniți după împrumuturile la Dunărea Călărași), Laurențiu Ardelean, Ovidiu Horșia, Cristian Dumitru, Robert Ion (reveniți după împrumuturile la Academica Clinceni), Ovidiu Perianu, Florin Tănase, Ioan Hora.

Miercuri este programat primul antrenament sub comanda lui Bogdan Andone.

”Suntem pregătiţi, vacanţa a venit foarte bine, ne-am încărcat bateriile şi acum avem de muncă. Cu Bogdan Andone am lucrat foarte bine şi până acum, îl ştim foarte bine, e un antrenor tânăr, e caracter şi sper să facem treabă foarte bună împreună. Un pic am fost surprinşi, dar oarecum ne aşteptam, având în vedere că a mai lucrat cu noi. Nu a fost o surpriză foarte mare. Primul obiectiv este să ne calificăm în Europa şi după aceea campionatul şi Cupa României. Uşor cu siguranţă nu ne va fi să ne calificăm în grupele Europa League, acum să vedem cât de norocoşi suntem şi la tragerea la sorţi. Pentru că nu depinde doar de noi. Vom juca la trei zile şi va fi destul de obositor pentru noi”, a afirmat Bălaşa.

Jucătorul speră ca echipa să reuşească în viitorul sezon al Ligii I să cucerească titlul de campioană după ce a ratat acest obiectiv în ultimii patru ani.

„Eu sper să se spargă gheaţa anul acesta. Anul trecut am spus că sunt mulţi trei ani, acum deja e foarte foarte mult. Nu ştiu dacă suntem favoriţi la titlu sau nu. Preferăm să nu fim în favoriţi şi să câştigăm titlul. Craiova, CFR, Viitorul sunt principalele adversare. Nu ştiu dacă ar mai fi nevoie de jucători, dar dacă ar veni unul de valoare ar fi bine primit. Faţă de anul trecut ar trebui să gestionăm mai bine anumite momente”, a mai spus Bălaşa.

În perioada 17-29 iunie se va derula cantonamentul de vară de la Brașov, unde delegația FCSB va fi cazată la Lux Divina Centru de Evenimente. Antrenamentele se vor desfășura pe terenurile Forex și Metrom, din localitate, orele acestora urmând să fie comunicate ulterior.

Programul jocurilor, care vor fi transmise în direct pe canalul de YouTube FCSB TV, este următorul:

22 IUNIE – FCSB – CS Colțea 1920 Brașov – 17:30
25 IUNIE – AS SR Brașov – FCSB – (ora neconfirmată) – Stadionul ”Silviu Ploeșteanu”
28 IUNIE – FCSB – FC Viitorul – 11:00

Comentarii