Mergi direct la conținut »
Piţurcă: "Ce joc a imprimat Van Gaal la acest Mondial? Unul foarte urât!”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Piţurcă: "Ce joc a imprimat Van Gaal la acest Mondial? Unul foarte urât!”

Piţurcă: „Ce joc a imprimat Van Gaal la acest Mondial? Unul foarte urât!”

Victor Piţurcă (58 de ani), selecţionerul echipei naţionale a României, nu a fost impresionat de prestaţia naţionalei Olandei la Campionatul Mondial de fotbal 2014.

Olanda a ratat accederea în finala Mondialului brazilian, după ce a fost eliminată la loviturile de departajare de Argetina (scor 2-4). La sfârşitul celor 90 de minute de joc, precum şi după disputarea celor două reprize de prelungiri, tabela de marcaj a indicat acelaşi scor ca şi la startul meciului, 0-0.

Louis van Gaal

Victor Piţurcă, selecţionerul naţionalei României, s-a declarat dezamăgit de jocul prestat de olandezi şi la criticat pe selecţionerul acestora, Louis Van Gaal. „Ce joc a imprimat Van Gaal la acest Campionat Mondial? Unul foarte urât, cu cinci fundaşi! În momentul în care joci cu trei fundaşi centrali… Nu mai e echipa Olandei care pasa rapid, care avea o circulaţie a mingii foarte bună.

Sigur, olandezii rămân redutabili pe contraatac şi asta e normal, în momentul în care au un jucător precum Robben. Olanda e spectaculoasă dacă are spaţii, dar dacă nu… Numai când a fost cu cuţitul la os, a jucat aşa cum o ştiam. Şi Olanda, şi Argentina, atunci când au pierdut mingea, s-au retras în propria jumătate şi s-au apărat poziţional”, a declarat Victor Piţurcă, la Digi Sport.

Selecţionerul tricolorilor a comentat şi victoria zdrobitoare, scor 7-1, repurtată de Germania în faţa Brayiliei, în cealaltă semifinală a Campionatului Mondial de fotbal 2014: „O clipă de neatenţie face să se întâmple şi surprize de genul acesta. Brazilienii au intrat foarte încrezători în teren, au început bine meciul, dar au primit acel prim gol aşa cum l-au primit, l-au încasat şi pe al doilea, apoi pe al treilea şi a început catastrofa. Nemţii au jucători foarte inteligenţi şi dacă te prind, te execută. BRazilia a căzut cu totul şi, în plus, nici ea nu mai e echipa care a fost odată. Nu mai dispune de acei jucători extraordinari pe care îi avea”.

Olanda şi România s-au întâlnit în preliminariile pentru Mondialul brazilian, iar batavii s-au impus de fiecare dată clar în faţa tricolorilor: 4-1 la Bucureşti şi 4-0 pe teren propriu.

Close
Închide
  Close