Mergi direct la conținut »
VIDEO / Top 6 accidente groaznice ale piloților de Formula 1
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > VIDEO / Top 6 accidente groaznice ale piloților de Formula 1

VIDEO / Top 6 accidente groaznice ale piloților de Formula 1

Michael Schumacher și Jules Bianchi sunt ultimii pe lista piloților din Formula 1 care au suferit accidente grave. Cele mai multe s-au întâmplat, evident, pe pistele circuitelor din Marele Circ. Cazul lui Schumi este unul special, deoarece acesta s-a accidentat în afara curselor. Iată cele mai importante accidente petrecute de-a lungul timpului pe circuitele de Formula 1:

1. Ayrton Senna, 1994, Imola

Cel mai grav accident din istoria Formulei 1 s-a petrecut pe 1 mai 1994, în Marele Premiu de la Imola, Italia. Ayrton Senna, unul dintre cei mai mari piloți din istorie, a intrat într-un viraj cu viteza de 300 km/h. Monopostul a izbit parapetul de beton. Brazilianul a ajuns la spital, cu leziuni multiple și lovituri la cap. A fost operat, dar medicii nu au mai putut face nimic, declarând decesul brazilianului. Acesta și-a prevăzut moartea, cu patru luni înainte declarând că, dacă va suferi un accident fatal, speră să se întâmple rapid, deoarece nu vroia să rămână imobilizat.

2. Niki Lauda, 1976, Nurbrungring

Un alt mare campion, austriacul Niki Lauda, a suferit un accident teribil, pe circuitul de la Nurburgring, Germania. În turul doi, monopostul său s-a izbit de un parapet și a luat foc. În ciuda faptului că a suferit arsuri grave în zona feței, fiindu-i afectate căile respiratorii și având probleme la plămâni, Lauda a scăpat, dar a rămas pe viață cu semnele rănilor suferite. Deși a fost avertizat de toată lumea să se retragă, austriacul a revenit la curse după 42 de zile. După acest accident, a mai cucerit două titluri mondiale.

3. Felipe Massa, 2009, Hungaroring

Brazilianul Felipe Massa a avut mare noroc în 2009. În timpul calificărilor de la Hungaroring, o bucată metalică din suspensia mașinii lui Rubens Barrichello a sărit pe casca de protecție a lui Massa. Monopostul a intrat în zidul de protecție, iar brazilianul și-a pierdut cunoștința, suferind comoție cerebrală și leziune osoasă supraorbitală. A fost operat pe creier, Massa fiind aproape de moarte, dacă nu ar fi fost protejat de casca de protecție.

4. Jules Bianchi, 2014, Suzuka

Francezul Jules Bianchi a suferit ultimul mare accident din Formula 1, în această toamnă, la Suzuka, Japonia. Monopostul său s-a lovit de o macara, care ridica o mașină avariată de pe pistă, la viteza de 100 km/h. Francezul a fost operat, a ieșit din comă și respiră singur.

5. Robert Kubica, 2007, Montreal

În timpul Marelui Premiu al Canadei de la Montreal, monopostul polonezului Robert Kubica a intrat în cel al italianului Jarno Trulli, în momentul în care a vrut să-l depășească. Monopostul său, BMW Sabuer, și-a rupt aripa stânga față și a ieșit de pe circuit. Viteza monopostului său a fost de 230 km/h, cu o accelerație de 70G.

6. Ronald Ratzenberger, 1994, Imola

Marel Premiu de la Imola din 1994 a fost blestemat. Cu o zi înaintea accidentului mortal al lui Ayrton Senna, un alt pilot a decedat, în calificări. Este vorba despre austriacul Ronald Ratzenberger. Aripa față a monopostului său, Simtek-Ford, s-a rupt în timp ce a intrat în colțul Villeueve, trimițând mașina direct în zidul de protecție.

 

 
 
Close
Close
Închide