Mergi direct la conținut »
Motivul pentru care avocatul Daniel Ionașcu îl apără pe falsul medic italian. "Să nu se înțeleagă cumva că eu apăr pe cineva care nu are drept de liberă practică"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Motivul pentru care avocatul Daniel Ionașcu îl apără pe falsul medic italian. "Să nu se înțeleagă cumva că eu apăr pe cineva care nu are drept de liberă practică"

Motivul pentru care avocatul Daniel Ionașcu îl apără pe falsul medic italian. „Să nu se înțeleagă cumva că eu apăr pe cineva care nu are drept de liberă practică”

Avocatul Daniel Ionașcu a explicat la emisiunea lui Dan Capatos care sunt motivele pentru care a decis să-l apere pe falsul medic italian Matteo Politi, alias Matthew Mode.

„Să se respecte drepturile lui și ale oricărui cetățean. Să se vadă cum a ajuns omul acesta să pătrundă în sistem. Este un interes fundamental al meu. Dar pe de altă parte, să nu se înțeleleagă cumva, că eu apăr pe cineva care nu are drept de liberă practică. Dar și omul acesta are dreptul să aibă un avocat.

Nu poate opera cineva fără drept de liberă practică în România. Nici nu pot să pun problema așa.

Cum ar fi să spun că îmi doresc să opereze unul care n-are drept de liberă practică? N-are voie”, a declarat avocatul Daniel Ionașcu, la emisiunea Xtra Night Show, de la Antena 1.

Potrivit anchetatorilor, Matteo Politi este acuzat de înșelăciune și exercitare fără drept a unei profesii. Chiar dacă autoritățile române au descoperit că acesta profesa în baza unei diplome obţinute ilegal, Mateo Politti se consideră nevinovat.

În faţa judecătorilor, care au decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile, italianul a declarat că nu a ştiut că ar fi avut nevoie şi de acordul Colegiului Medicilor pentru a profesa într-o ţară membră a Uniunii Europene (UE).

Acesta chiar s-a lăudat cu experienţa sa în domeniul medical din alte ţări. Tribunalul București a judecat, ieri, contestația lui Matteo Politi la arestul preventiv și a decis ca falsul medic italian să rămână cu măsura impusă de magistrații Judecătoriei Sectorului 1.  

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit
Recomandări

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit

Cazul medicului fals a fost dezvăluit de o investigație Libertatea. Reporterii ziarului au descoperit că Direcția de Sănătate Publică, din subordinea Ministerului Sănătății, i-a dat aviz escrocului italian Matteo Politi, care a ajuns să opereze de zeci de ori în România, chiar și la Spitalul privat Monza, deși nu are studii de Medicină.

Cazul lui Matteo Politi a fost preluat de presa internațională, inclusiv de cel mai cunoscut ziar din lume – The New York Times.


Citește și: 

O aspirină că ne doare capul! Falsul medic i-a prostit și pe cei de la firma de medicamente Bayer! Știind-o „neonatolog”, nemții i-au finanțat participarea la un seminar din Sinaia, unde le-a învățat pe asistente și pe moașe cum să-i îngrijească pe nou-născuți

 

Close
Închide
  Close