“Probabil vor fi testate 30.000 de persoane, pe eșantioane de vârstă, ca să vedem câți s-au imunizat la COVID-19.(…) Vom testa populația, să vedem ce procent s-a infectat cu coronavirus, pe vârste, pe regiuni. Există mai multe formule de eșantionare, Institutul Național de Sănătate Publică va decide cum se va face această testare”, a declarat Horațiu Moldovan la Digi24.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan a mai spus că testarea se va face după depășirea maximumului epidemiei. El a adăugat că recent au apărut teste rapide mult mai precise, aprobate de OMS, care vor fi folosite și în România, pentru a reduce cât mai mult marja de eroare.

Legat de creșterea numărului de cazuri, Horațiu Moldovan a spus că nu trebuie să ne îngrijorăm.

Creșterea de azi, 24 mai, de peste 200 de cazuri, nu e îngrijorătoare. Nu putem trage o concluzie după o singură zi. Dacă se va menține și zilele următoare creșterea, trendul de la o zi la alta, se poate pune problema unor măsuri mai severe. (Creșterea – n.r.) poate fi consecința relaxării, poate fi pură întâmplare”, a mai spus Moldovan.

El s-a referit și la focarele apărute în spitale, precizând că acolo este locul cel mai periculos, unde sunt cazurile cele mai grave.

“Am aplicat măsuri drastice de separare a fluxurilor în spitale, se fac anchete epidemiologice. Au fost greșeli de traseu, de echipare, vor fi luate măsuri. Focarele nu sunt foarte mari, erorile vor fi îndreptate și sancționate”, a mai spus secretarul de stat.

România a ajuns acum să facă între 9.000 și 11.000 de teste pentru COVID-19 pe zi, a spus Horațiu Moldovan.

“Testăm cât testează Franța, raportat la populație, chiar mai mult. Rezultatele se dau repede, nu se refuză teste”, a mai adăugat el.

Întrebat despre al doilea val al epidemiei, Horațiu Moldovan a răspuns că se așteaptă să apară după vară.

Citeşte şi:

Prognoza pentru 25 mai. Vremea va fi rece și va ploua

Deși zeci de tinere au acuzat că le-au distrus tenul, influenceri și vedete nu se dezic de produsele Plush Bio. Dorian Popa e cel mai vehement apărător, dar nu a folosit cremele cu probleme

VIDEO | Mizerie de nedescris. Imagini cu containerele în care stau sezonierii români la o fermă din Germania

„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
HOROSCOP
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit